Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

14 Δεκ. 2018 - 06:57 | Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

Λαχταριστά και spicy μπισκότα με τζίντερ, κανέλα και γαρίφαλο

Συστατικά

Για τα μπισκότα:

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

1 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη

1 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη

1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

1 φλ. μελάσα

1 μεγάλο αυγό

5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλυκού baking soda

1 κ. γλυκού αλάτι

Για το frosting:

2 γλ. άχνη ζάχαρη

1/4 φλ. γάλα

1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος μαγειρέματος

Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Πρόσθεσε την μελάσα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά, ρίχνοντας και το αυγό στο μείγμα, χτυπώντας μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι και πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.

Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και ελάχιστα κολλώδης σαν πλαστελίνη, κόψ’ την σε τρία ίσα μέρη, τύλιξέ τα με μεμβράνη και άφησέ τα στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, τοποθέτησε δύο σχάρες σε απόσταση 1/3 του φούρνου μεταξύ τους και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.

Πασπάλισε μα αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη και άνοιξε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με πάχος περίπου τρία χιλιοστά.

Με κουπάτ σε διάφορα σχέδια κόψε τα μπισκότα από την ζύμη και μετάφερέ τα στα ταψιά.

Επανάλαβε την διαδικασία με όλο το ζυμάρι και τα περισσεύματα ζύμης που απομένουν από τα μπισκότα που κόβεις.

Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, αλλάζοντας την θέση των δύο ταψιών στον φούρνο στην μέση του χρόνου ψησίματος (πέντε λεπτά).

Άφησε τα μπισκότα να σταθούν για πέντε λεπτά στο ταψί και έπειτα να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Στο μίξερ χτύπησε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και την βανίλια μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και παχύρρευστο γλάσο.

Μετάφερε το frosting σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό στόμιο και “ζωγράφισε” το περίγραμμα του μπισκότου σε κάθε gingerbread.

Άφησε το γλάσο να στεγνώσει εντελώς για αρκετές ώρες και σέρβιρε σε πιατέλες και κουτιά.