Αρνίσιο κότσι μπρεζέ με αρωματική σάλτσα στην γάστρα

21 Δεκ. 2018 - 06:58 | Συνταγές
Αρνίσιο κότσι μπρεζέ με αρωματική σάλτσα στην γάστρα

Αργοψημένα αρνίσια κότσια κοκκινιστά με σπιτικό πουρέ πατάτας

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

4 αρνίσια κότσια

1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο

2 κ. σούπας + έξτρα θυμάρι ψιλοκομμένο

1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 φλ. κόκκινο κρασί

1 ντοματοπολτός

2 φλ. ζωμός κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 και βάλε την γάστρα να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Πρόσθεσε το λάδι στην γάστρα και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές του.

Τσιγάρισε το κρέας στην γάστρα από όλες τις πλευρές του και άφησε τα κομμάτια σε μια πιατέλα.

Ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.

Πρόσθεσε και το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.

Πρόσθεσε αλατοπίπερο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το φύλλο δάφνης και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.

Ρίξε στην γάστρα το κρασί και τρίψε την κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα κολλημένα υλικά από τον πάτο.

Σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και πρόσθεσε τον ντοματοπολτό με τον ζωμό και το κρέας.

Πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και μετάφερε το φαγητό στον φούρνο.

Άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για δυόμισι ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.

Βγάλε τα κότσια από την γάστρα και σέρβιρε με πουρέ πατάτας, περιχύνοντας με την σάλτσα και γαρνίροντας με το έξτρα θυμάρι.