Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Μία πανεύκολη πρόταση για ζυμαρικά, που είναι έτοιμη σε 10'. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Δροσερή και λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά, τόνο και κάππαρη από τον αγαπημένο σεφ.

Υλικά

300 γραμμ. πένες

1 κονσέρβα τόνο

50 γραμμ. καλαμπόκι

50 γραμμ. κάππαρη

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

40 γραμμ. ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

50 γραμμ. κρέμα γάλακτος

½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, σουρώνετε και κρατάτε 80 γραμμ. περίπου από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές.

Σοτάρετε λίγο και μετά προσθέτετε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και, αν χρειάζεται υγρό, προσθέτετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειαστεί.

ελεύθερος τύπος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσιπς λαχανικών

Τσιπς λαχανικών

 Υλικά για 4 άτομα 1 μικρή πατάτα ½ γλυκοπατάτα (την κόκκινη) 1 παντζάρι 1...