Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, των ζωμό με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σούπα
Προσθέτουμε τα τελευταία μυρωδικά (μαϊντανό) που επιθυμούμε
Αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί.
Δείτε όλη την συνταγή εδώ:
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, λευκά
2 σκ. σκόρδο
Θυμάρι
1 κιλό μανιτάρια
100 γρ. κρασί λευκό
2-3 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κύβους λαχανικών ή κοτόπουλου /η μοσχαριού (ανάλογα με την προτίμηση)
800-1000 γρ. νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
Μαϊντανός προεραιτικός