Συστατικά
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. νιφάδες βρόμης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 αβγό
50 γρ. λάδι καρύδας
60 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα, μέτρια
80 γρ. καρότο, τριμμένο
80 γρ. μήλο, τριμμένο και στραγγισμένο
50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι ολικής, τις νιφάδες βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αυγό, το λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη μπανάνα σε ένα μπολ πιέζοντάς την με ένα πιρούνι.
Τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το τριμμένο καρότο και το τριμμένο μήλο.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 2 εκ. και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια τους και απλώνουμε προαιρετικά τα δάκρυα κουβερτούρας.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε.