Συνταγές: Τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο με φράουλες

11 Μαρ. 2021 - 11:39 | Συνταγές
Συνταγές: Τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο με φράουλες

Αυτό το εύκολο και χωρίς ψήσιμο τσιζκέικ είναι ιδανικό για την εβδομάδα της Τυρινής που διανύουμε.

Για την τελική του στρώση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρώιμες φράουλες που έχουν κάνει δειλά την εμφάνισή τους στους πάγκους της λαϊκής και των μανάβικων.

Μπορείτε όμως και να τις παραλείψετε και να βάλετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.

Υλικά

Για τη βάση

126 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας (113 γραμμάρια)βούτυρο

Για την κρέμα

225 γραμμάρια κρέμα τυρί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

133 γραμμάρια ζάχαρη

295 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη

340 γραμμάρια τυρί τύπου μασκαρπόνε παγωμένο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Για την επικάλυψη

225 γραμμάρια φρέσκες φράουλες λεπτοκομμένες σε φέτες (προαιρετικά)

450 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νεράκι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο έτσι ώστε να έχετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Βάλτε το σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών και πιέστε το μίγμα καλά να καλύψει την επιφάνεια και λίγο από τα πλαϊνά με τη βοήθεια ενός ποτηριού με χοντρό πάτο. Βάλτε στο ψυγείο για 30’ λεπτά ή στον καταψύκτη για 15’ για να σταθεροποιηθεί η βάση.

Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη.

Μόλις αφρατέψει, αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, αφού έχετε καθαρίσει τα χτυπητήρια του μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να σχηματίζει κορυφές. Χαμηλώστε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και βάλτε και το μασκαρπόνε.

Μόλις ενσωματωθεί, διπλώστε με μια σπάτουλα το μίγμα με την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά. Ρίξτε και το χυμό λεμονιού σιγά - σιγά και διπλώνοντας απαλά το μίγμα.

Μόλις είναι έτοιμο, αδειάστε το στη φόρμα με τα μπισκότα και βάλτε το στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες αλλά καλύτερα είναι να μείνει όλο το βράδυ.

Διακοσμήστε με τις φέτες φράουλας και ρίξτε από πάνω και την αραιωμένη μαρμελάδα φράουλα.

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi