Εύκολη συνταγή για αλμυρά ιταλικά κανόλι με ψωμί του τοστ

19 Φεβ. 2022 - 07:32 | Συνταγές
Εύκολη συνταγή για αλμυρά ιταλικά κανόλι με ψωμί του τοστ

Απλή αλλά και εντυπωσιακή συνταγή για αλμυρά ιταλικά κανόλι με ψωμί του τοστ, σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα. Είναι γρήγορα και πεντανόστιμα και μπορείτε να ανακυκλώσετε υλικά που έχετε στο ψυγείο σας, όπως τυριά που λιώνουν, περισσεύματα αλλαντικών ακόμα και μαγειρεμένα λαχανικά (ψητή μελιτζάνα, τηγανητά κολοκυθάκια κτλ.)

 Υλικά για τη συνταγή
4 φέτες ψωμί του τοστ

120 γραμμάρια μοτσαρέλα (όχι φρέσκια) ή καπνιστό τυρί που λιώνει

2 φέτες ζαμπόν

120 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

 
Λίγη ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας

 
Για το πανάρισμα

1 αυγό

Τριμμένη φρυγανιά

 
Εκτέλεση
Αρχικά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες του τοστ και κόψτε σε κύβους ή λωρίδες το τυρί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει, αλλά δεν συνιστάται η χρήση φρέσκιας μοτσαρέλας, καθώς τα υγρά που θα απελευθερώσει θα μουλιάσουν πολύ το ψωμί. Σε ένα μπολ βάλτε τη σάλτσα ντομάτας, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι

. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη.

Ανοίξτε τις φέτες του ψωμιού με τη βοήθεια του πλάστη και τοποθετήστε σε καθεμιά από αυτές, τη σάλτσα, διαγώνια από άκρη σε άκρη. Πάρτε τις άλλες δύο πλαϊνές γωνίες, σταυρώστε τις στο κέντρο και πιέστε τις μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν καλά.

Για να μην ανοίξουν στερεώστε τις με μια οδοντογλυφίδα. Εντωμεταξύ χτυπήστε σε ένα ρηχό πιάτο το αυγό και απλώστε σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Περάστε προσεκτικά τα κανόλι ψωμιού, πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και να λιώσει το τυρί και καταναλώστε τα ζεστά ή χλιαρά.