Επικαιρότητα:

Συμβουλές και tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

18 Απρ. 2022 - 06:30 | Συνταγές
Συμβουλές και tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλούρια, μία από τις πλέον αγαπημένες λιχουδιές των γιορτών. Αν σκέφτεστε φέτος να φτιάξετε τα δικά σας, μερικά μικρά μυστικά θα συμβάλουν στα καλύτερα αποτελέσματα.

1. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Για να βγουν τα κουλούρια τραγανά, χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά φροντίζοντας το αλεύρι να πέφτει σιγά – σιγά.

3. Δεν αλλάζουμε τις αναλογίες των υλικών της συνταγής.

4. Τα πασχαλινά κουλούρια αγαπούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών, το φρέσκο βούτυρο, αλλά και τη μαστίχα.

 5. Όταν πλάθουμε τα κουλούρια μας φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης για να βγουν στο ίδιο περίπου μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.

6. Το άλειμμα με αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό, θα δώσει γυαλιστερό χρώμα στα κουλουράκια μας.

7. Για να ψήσουμε τα κουλουράκια χρησιμοποιούμε τη λαμαρίνα -γενικά σκεύος με όσο γίνεται πιο χαμηλά τοιχώματα- για να κυκλοφορεί ομοιόμορφα η θερμότητα και να ψήνονται στον ίδιο χρόνο η επιφάνεια και τα πλαϊνά.

 8. Το αντικολλητικό χαρτί θα βοηθήσει και στο ψήσιμο (δε θα “κακοψηθεί” η κάτω πλευρά) και στο εύκολο καθάρισμα του σκεύους.

Αντί για αμμωνία: Οι παραδοσιακές συνταγές για κουλουράκια πασχαλινά ζητούν συνήθως αμμωνία ή συνδυασμό σόδας και αμμωνίας. Παρότι η μυρωδιά της αμμωνιάς εξαφανίζεται με την πάραδο του χρόνου (συνήθως την επομένη της παρασκευής), πολύς κόσμος δεν την ανέχεται καθόλου καθώς είναι έντονη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την αμμωνία με μπέικιν πάουντερ θυσιάζοντας λίγη από την τραγανότητα της αρχικής συνταγής.

.ethnos.