Συνταγή για απολαυστικές πατάτες με σπιτική μπεσαμέλ!
Υλικά
- 2 κουταλιές γάλα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
- 360ml κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
- 1 κιλό μικρές πατάτες
- 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο Culinesse
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίβουμε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, το αλείφουμε με βούτυρο Culinesse.
- Βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.
- Όσο τυρί μείνει, το βάζουμε σε ένα μπολ, το χτυπάμε καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και το ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες.
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το βούτυρο, κομμένο σε κύβoυς, και κάνουμε τις πατάτες ογκρατέν, βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Πηγή: govastileto.gr