Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον

30 Νοε 2024 - 20:37 | Συνταγές
Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Η τάρτα είναι πάντα μια καλή ιδέα τόσο για μεσημεριανό, όσο και για βραδινό. Με μανιτάρια και μπέικον είναι λαχταριστή και χορταστική ταυτόχρονα.

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 δόση ζύμη ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σου
  • 150 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ

Για την μπεσαμέλ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάση

  • Λαδώνεις την ταρτιέρα και απλώνεις το φύλλο ζύμης καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη του σκεύους
  • Την τρυπάς με ένα πιρούνι και την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα
  • Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει

Γέμιση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοπθετείς τα μανιτάρια και τα ψήνεις για 15 περίπου λεπτά

Μπεσαμέλ

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο
  • Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το χλιαρό γάλα και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Ρίχνεις το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις τη μπεσαμέλ να βράσει για 3 ακόμη λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Προσθέτεις τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύεις μέχρι να μομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα

Τάρτα

  • Απλώνεις το μπέικον πάνω στην ζύμη της τάρτας μέχρι να την καλύψεις
  • Βάζεις από πάνω τα μανιτάρια και τέλος την μπεσαμέλ
  • Σκεπάζεις την τάρτα με τα πλαϊνά μέρη και την ψήνεις στον φούρνο για μισή περίπου ώρα
  • Όταν η κρέμα ροδίσει είναι έτοιμη
  • Περιμένεις να κρυώσει λιγάκι πριν την κόψεις.