Επικαιρότητα:

Μπάρες γιαουρτιού: Tο healthy σνακ που θα ξεγελάσει τις λιγούρες του μεσημεριού

05 Αυγ. 2025 - 10:58 | Συνταγές
Μπάρες γιαουρτιού: Tο healthy σνακ που θα ξεγελάσει τις λιγούρες του μεσημεριού

Οι μπάρες γιαουρτιού με μέλι και σπιτική γκρανόλα του Άκη Πετρετζίκη είναι το υγιεινό σνακ που θα σε σώσει από τις λιγούρες του μεσημεριού
 
Ξέρεις εκείνες τις στιγμές, συνήθως γύρω στο μεσημέρι ή το απόγευμα, που η λιγούρα χτυπάει κόκκινο και ψάχνεις κάτι νόστιμο, γρήγορο και ταυτόχρονα υγιεινό για να σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα; Tότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή από τον αγαπημένο σε όλους, Άκη Πετρετζίκη! Οι μπάρες γιαουρτιού με μέλι, σπιτική γκρανόλα και φρέσκα φρούτα δεν είναι απλά ένα σνακ, αλλά μια μικρή απόλαυση που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού, τη γλυκύτητα του μελιού και την τραγανή υφή της γκρανόλας.

Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές για καλοκαίρι, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλεις κάτι ελαφρύ και θρεπτικό. Μπορείς να τις πάρεις μαζί σου στο γραφείο, ή ακόμα και να τις απολαύσεις μετά την παραλία, ενώ παράλληλα φορτίζεις το σώμα σου με φυσικά υλικά που σε κρατάνε γεμάτο ενέργεια. Το καλύτερο; Η σπιτική γκρανόλα, γεμάτη ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα, θα σου δώσει αυτό το extra boost χωρίς περιττά πρόσθετα.

Δεν είναι μόνο εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους, χρειάζονται μόλις 20 λεπτά προετοιμασία και λίγη υπομονή στην κατάψυξη, αλλά είναι και το πιο νόστιμο «healthy guilty pleasure» που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου. Μόλις τις φτιάξεις, θα θέλεις να τις τρως κάθε μέρα.


Η συνταγή:
Φτιάξε αυτές τις δροσερές μπάρες γιαουρτιού που συνδυάζουν την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη γλυκιά νοστιμιά του μελιού και την τραγανή γεύση της σπιτικής γκρανόλας από ξηρούς καρπούς και σπόρους. Πρόσθεσε φρέσκα φρούτα όπως φράουλες και blueberries, πάρε το ταψί σου, βάλε τα όλα στην κατάψυξη και σε 1-2 ώρες θα έχεις το τέλειο σνακ που ξεγελάει ακόμα και τις πιο έντονες λιγούρες μεσημεριού! Είναι υγιεινό, γρήγορο και ιδανικό για να το πάρεις μαζί σου όπου κι αν πας.

 Υλικά 
Για την γκρανόλα:
200 γρ. νιφάδες βρόμης
70 γρ. αμύγδαλα
70 γρ. κολοκυθόσπορο
70 γρ. κάσιους
50 γρ. λάδι καρύδας
200 γρ. μέλι
50 γρ. goji berries
40 γρ. cranberries
50 γρ. σταφίδες
30 γρ. ινδοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα

Για την κρέμα γιαουρτιού:
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light, 2%
60 γρ. μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση:
200 γρ. φράουλες
100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
70 γρ. γκρανόλα

Εκτέλεση
Για τη γκρανόλα:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C (αέρα).
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε βρόμη, αμύγδαλα, κολοκυθόσπορο, κάσιους, λάδι καρύδας και μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώσε λαδόκολλα σε ταψί και άπλωσε το μείγμα.
Ψήσε για 15 λεπτά, ανακάτεψε, ψήσε ξανά 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Χαμήλωσε τον φούρνο στους 100°C και ψήσε για ακόμα 15 λεπτά.
Βγάλε, πρόσθεσε goji berries, cranberries, σταφίδες, ινδοκάρυδο, αλάτι και κανέλα, και ανακάτεψε. Άφησε να κρυώσει.

Για την κρέμα γιαουρτιού:
Σε μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Για τη σύνθεση:
Στρώσε λαδόκολλα σε ταψί (28×36 εκ.) και άπλωσε την κρέμα γιαουρτιού ομοιόμορφα.
Κόψε τις φράουλες σε φέτες και μοιράσέ τες πάνω στην κρέμα.
Πρόσθεσε τα blueberries και τη γκρανόλα.
Βάλε το ταψί στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να παγώσει καλά.
Βγάλε, κόψε σε κομμάτια και απόλαυσε!

mad