Ένα δροσερό επιδόρπιο που συνδυάζει την ανάλαφρη υφή του γιαουρτιού με τις πολύχρωμες γεύσεις φρούτων από ζελέ. Ιδανικό για τραπέζια, παιδικά πάρτι ή απλώς για να γλυκαθείς χωρίς τύψεις.
Μωσαϊκό ζελέ με γιαούρτι – Χρόνος Προετοιμασίας
Προετοιμασία: 30 λεπτά (συν 4-5 ώρες ψύξης)
Συνολικός χρόνος: 5,5 ώρες περίπου
Υλικά (για 1 στρογγυλή φόρμα ή 6-8 μερίδες)
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
1 φακελάκι ζελέ πράσινο μήλο ή ανανά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα
100 ml νερό (για τη ζελατίνη)
Εκτέλεση
Ετοιμάζεις τα ζελέ φρούτων
Φτιάχνεις ξεχωριστά τα 3 ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία, για να βγουν πιο σταθερά. Βάζεις σε 3 ξεχωριστά ταψάκια και αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν (τουλάχιστον 2 ώρες).
Κόβεις τα ζελέ σε κυβάκια
Μόλις παγώσουν, τα κόβεις σε μικρά κυβάκια και τα αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα γιαουρτιού.
Ετοιμάζεις τη βάση για το “λευκό” μέρος
Σε μικρό κατσαρολάκι, μουλιάζεις τη ζελατίνη με τα 100 ml νερό για 5-10 λεπτά. Ζεσταίνεις ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί πλήρως (όχι να βράσει).
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και προσθέτεις μέσα τη λιωμένη ζελατίνη. Ανακατεύεις καλά.
Συνθέτεις το μωσαϊκό
Προσθέτεις προσεκτικά τα κομμένα κυβάκια ζελέ μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύεις απαλά. Ρίχνεις το μείγμα σε φόρμα (ιδανικά σιλικόνης ή μεταλλική με λαδόκολλα) και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.
Ξεφορμάρεις και σερβίρεις
Ξεφορμάρεις προσεκτικά, βυθίζοντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Σερβίρεις παγωμένο, κόβοντας σε φέτες.
Tips
Μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα φρούτα (ακτινίδιο, ροδάκινο, φράουλα) για ακόμα πιο φυσική γεύση.
Αν θες πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις 2-3 κ.σ. μέλι ή λίγη άχνη.
Αντικατάστησε το ζαχαρούχο με εβαπορέ και λίγη ζάχαρη για πιο ελαφριά εκδοχή.

