Επικαιρότητα:

Φτιάξε απολυμαντικό σπρέι χεριών με τρία υλικά!

27 Φεβ. 2020 - 15:01 | Χρήσιμες συμβουλές
Φτιάξε απολυμαντικό σπρέι χεριών με τρία υλικά!

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να κρατήσεις μακριά τα μικρόβια αυτή την εποχή των ιώσεων, της γρίπης και του κορονοϊού είναι να διατηρείς τα χέρια σου καθαρά, πλένοντας τα με σαπούνι και νερό και αποφεύγοντας την επαφή με το πρόσωπο. Όταν όμως δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, η λύση είναι τα απολυμαντικά χεριών του εμπορίου σε σπρέι ή τζελ, τα οποία είναι ακριβά και δυσεύρετα αυτές τις μέρες.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, απολυμαντικό σπρέι χεριών, το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό του εμπορίου, με 3 βασικά συστατικά:

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα καθαρό 95ο ή ισοπροπυλική αλκοόλη 99,5% (από το φαρμακείο)

6 κουταλιές της σούπας αλόε βέρα τζελ

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού (tea tree oil)

1 μπουκαλάκι ψεκασμού χωρητικότητας 60ml

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού, με τη βοήθεια ενός χωνιού. Πριν από κάθε χρήση, να θυμάστε να ανακινείτε το μπουκαλάκι για να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή των αιθέριων ελαίων.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε ¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε για επιπλέον ενυδάτωση.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, για να κάνετε το σπρέι πιο αρωματικό αλλά και για να προσθέσετε επιπλέον αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Προσοχή

Κρατήστε τα απολυμαντικά, σπιτικά ή του εμπορίου, μακριά από μικρά παιδιά.