Λεκές από λάδι; Έτσι θα τον εξαφανίσετε μια για πάντα

18 Μαίου 2021 - 10:39 | Χρήσιμες συμβουλές
Λεκές από λάδι; Έτσι θα τον εξαφανίσετε μια για πάντα

Το λάδι είναι από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στις συνταγές μας για σχεδόν όλα τα φαγητά, αλλά και για πολλά σνακ. Ο λεκές από λάδι είναι από τους πιο επίμονους και τις περισσότερες φορές μία πλύση στο πλυντήριο δεν είναι αρκετή για να τον εξαφανίσουμε.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τη λιπαρή ουσία όσο ακόμα ο λεκές είναι νωπός. Παλιά οι γυναίκες απορροφούσαν την μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού με λίγη ψύχα από ψωμί, το ίδιο αποτέλεσμα όμως μπορούμε να πετύχουμε και μία χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι χαρτί υγείας.
Στη συνέχεια και πριν βάλουμε το ρούχο με τον λεκέ στο πλυντήριο, πρέπει να βάλουμε μία δραστική ουσία ακριβώς πάνω στον λεκέ η οποία θα τον καταπολεμήσει. Οι expert της καθαριότητας προτείνουν υγρό πιάτων, πούδρα μωρού και φυσικά μαγειρική σόδα, η οποία μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορές σε προβλήματα καθαριότητας.

Η λύση της μαγειρικής σόδας είναι από τις πιο αποτελεσματικές. Τι πρέπει να κάνετε; Δείτε στο παρακάτω βίντεο και ακολουθήστε τα βήματα κατά γράμμα.