Οι 9 άσχημες μυρωδιές στο σπίτι που μπορείτε να εξαφανίσετε με τη μαγειρική σόδα

29 Οκτ. 2021 - 18:54 | Χρήσιμες συμβουλές
Οι 9 άσχημες μυρωδιές στο σπίτι που μπορείτε να εξαφανίσετε με τη μαγειρική σόδα

Καθημερινά στο σπίτι μας αντιμετωπίζουμε διάφορες μυρωδιές οι οποίες δεν είναι και τόσο ευχάριστες…Αν λοιπόν υπάρχουν άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές με τη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός διογκωτικός παράγοντας μαζί με τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ουσιών που προκαλούν άσχημη οσμή λειτουργώντας σαν οξύ. Πώς μπορείτε λοιπόν να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές με μαγειρική σόδα;

Θα δούμε 9 άσχημες μυρωδιές στο σπίτι που μπορούν να εξαφανιστούν με τη μαγειρική σόδα!

απορρίμματα γάτας 
  
 Όσοι έχετε γάτες λίγο πολύ έχουν υπάρξει φορές που η μυρωδιά από τα απορρίμματα έχουν αρκετά έντονη μυρωδιά. Όχι πια! Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα απορρίμματα της γάτας κάθε μέρα. Θα παρατηρήσετε ότι η οσμή μειώνεται χωρίς να βλάψει τη γάτα σας ή εσάς. Πασπαλίστε περίπου το ένα τέταρτο του ποτηριού, το οποίο θα είναι αρκετό. Αφού βάλετε τη μαγειρική σόδα, αφήστε το δωμάτιο για περίπου μία ώρα και επιστρέψτε. Εάν υπάρχει ακόμα μυρωδιά, προσθέστε την ίδια ποσότητα.

μυρωδιά τουαλέτας 
 
Για να καθαρίσετε την τουαλέτα, ξεπλύνετε την πρώτα. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα σε αυτό, κλείστε το καπάκι και αφήστε τις φυσαλίδες να κάνουν το τρίψιμο για εσάς. Επιστρέψτε σε περίπου μία ώρα και ξεπλύνετε.

θερμός
 
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 3 ποτήρια νερό και βάλτε τα στο θερμός σας. Απλώς ανακατέψτε και αφήστε το θερμός για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Για το ψυγειάκι σας, γεμίστε ολόκληρο το ψυγείο με νερό, προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, κλείστε το καπάκι και ξεπλύνετε μετά από μια ώρα.

μυρωδιά σιφονιού 
  
Δεν υπάρχει σιφόνι είτε μπάνιου είτε κουζίνας το οποίο να μην αναδύει κατά διαστήματα άσχημες μυρωδιές! Ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στον αγωγό αρκετές φορές την εβδομάδα. Μετά από περίπου μία ώρα, αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγα λεπτά. Η μυρωδιά του σιφονιού πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.


μυρωδιά ηλεκτρικής σκούπας 
  
Μυρίζει το δωμάτιο σας άσχημα όταν βάζετε ηλεκτρική σκούπα; Ρίξτε μαγειρική σόδα στο χαλί. Αφήστε την να καθίσει στο χαλί για περίπου μία ώρα, κάνοντας τα μαγικά της. Στη συνέχεια, σκουπίστε την με ηλεκτρική σκούπα. Με αυτή τη λύση, θα καθαρίζετε δύο πράγματα ταυτόχρονα: την ηλεκτρική σας σκούπα και το χαλί σας.

μυρωδιά παπουτσιών 
  
Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στα παπούτσια σας που μυρίζουν άσχημα. Ξεπλύνετε τα μετά από λίγα λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά έχει εξαφανιστεί.

μυρωδιά ψυγείου 
  
Μία από τις συνηθισμένες άσχημες μυρωδιές στο σπίτι είναι αυτή του ψυγείου. Είτε γιατί ξεχνάμε μέσα πράγματα τα οποία χαλάνε είτε γιατί έχει πάρει μυρωδιά το λάστιχο του ψυγείου και η μυρωδιά είναι έντονη. Βάλτε μισό ποτήρι μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε το όλη τη νύχτα.

μυρωδιά των κρεμμυδιών στα χέρια 
  
Αφού κόψετε τα κρεμμύδια σε φέτες, ανακατέψτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πλύνετε τα χέρια σας σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κανονικό νερό. Η μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια θα εξαφανιστεί!

κακή αναπνοή 
 
Υποστηρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα είναι το καλύτερο στοματικό διάλυμα στον πλανήτη! Βάλτε μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε την. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με αυτό το νερό και φτύστε το. Η ανάσα σας πλέον δεν θα έχει άσχημη οσμή!