Φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσουμε τα πλακάκια του μπάνιου

30 Νοε 2021 - 19:57 | Χρήσιμες συμβουλές
Φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσουμε τα πλακάκια του μπάνιου

Ο χώρος του σπιτιού ο οποίος είναι πιο δύσκολος στο καθάρισμα είναι ασφαλώς το μπάνιο. Το μπάνιο το επισκεπτόμαστε αρκετές φορές την ημέρα και ταυτόχρονα είναι ο χώρος όπου μαζεύονται πολλοί υδρατμοί και υγρασία. Αυτό λοιπόν δημιουργεί λεκέδες οι οποίοι πολλές φορές είναι δύσκολο να καθαριστούν. Τα πλακάκια του μπάνιου μαζεύουν αυτούς τους κίτρινους λεκέδες ειδικά αν δεν κάνουμε τον σωστό συχνό καθαρισμό. Θα δούμε έναν απλό και φυσικό τρόπο για να καθαρίζουμε τα πλακάκια του μπάνιου μας αλλά και την μπανιέρα!

 Δεδομένου ότι τα μπάνια είναι συνεχώς υγρά μπορούν να δημιουργήσουν λεκέδες πολύ εύκολα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε τους λεκέδες από το μπάνιο σας συχνά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Πρέπει να φοράτε μάσκα και γυαλιά όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις χημικές ουσίες. Ωστόσο, μπορείτε να καθαρίσετε την μπανιέρα και τα πλακάκια στο μπάνιο σας με ένα καθαριστικό που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι. Επιπλέον, δεν θα χρειαστείτε μάσκα ή γυαλιά. Και αυτό γιατί το καθαριστικό αυτό δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες.

 Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

1 κουταλάκι υγρό σαπούνι πιάτων

Διαδικασία

 Ρίξτε πρώτα τη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπουκάλι και προσθέστε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) και υγρό πιάτων σε αυτό. Το οξυζενέ είναι ένα φυσικό λευκαντικό και καθαρότερο, ενώ η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση λεκέδων και εναποθέσεων σκληρού νερού.

Ψεκάστε αυτό το μείγμα στα πλακάκια ή στη μπανιέρα σας για καλό καθαρισμό. Αφήστε το να μείνει στη βρώμικη περιοχή για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, θα δείτε ότι οι ακαθαρσίες, οι λεκέδες και οι αποθέσεις σκληρού νερού αφαιρούνται εύκολα ακόμη και με ένα μαλακό σφουγγάρι. Εάν οι λεκέδες σας είναι επίμονοι, τότε μπορείτε επίσης να τους βουρτσίσετε με ένα σφουγγάρι. Μετά από αυτή τη διαδικασία, καθαρίστε τη μπανιέρα και τα πλακάκια σας με νερό. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!

tospitakimou