Επικαιρότητα:

Το εύκολο τρικ για να απομακρύνεις τους λεκέδες νερού από το τζάμι της ντουζιέρας

17 Δεκ. 2021 - 19:53 | Χρήσιμες συμβουλές
Το εύκολο τρικ για να απομακρύνεις τους λεκέδες νερού από το τζάμι της ντουζιέρας

Λατρεύεις το μπάνιο του σπιτιού σου, και φροντίζεις να το έχεις πάντα καθαρό, γιατί αυτό είναι το σωστό. Τι γίνεται όμως όταν αντί για μπανιέρα έχεις ντουζιέρα και αντί για κουρτίνα τζαμαρία; Ναι, σίγουρα είναι ένα πολύ όμορφο μπάνιο, όμως το καθάρισμα της τζαμαρίας είναι πραγματικός εφιάλτης.

Τρία πράγματα αποτελούν τον εχθρό σου όταν έχεις τζάμι στη ντουζιέρα. Η υγρασία, η υψηλή θερμοκρασία και τα υπολείμματα σαμπουάν και αφρόλουτρου, είναι αρκετά για να μισείς το συγκεκριμένο τζάμι και το καθάρισμά του.

Πώς θα καθαρίσεις το τζάμι της ντουζιέρας;
Οι λεκέδες που δημιουργούνται από τα άλατα του νερού ή από το σαμπουάν και το αφρόλουτρο δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα χρειάζεται να ξοδέψεις κάποιο χρόνο για να το καθαρίσεις και να το κάνεις να μοιάζει σαν καινούργιο.

Είναι απολύτως δυνατό να αφαιρέσετε το φιλμ που αφήνουν πίσω τους αυτοί οι λεκέδες, από το σαμπουάν, το αφρόλουτρο έως και το σκληρό νερό.

Τι θα χρειαστείς για να το καθαρίσεις;

ένα καθαρό πανάκι με μικροΐνες
μαγειρική σόδα
λευκό ξύδι

Σε ένα καθαρό πανάκι από μικροΐνες ρίξε λίγη μαγειρική σόδα. Στη βρέξε το πανάκι σου με ένα μείγμα από ίσες ποσότητες νερού και λευκού ξυδιού. Με το πανάκι πέρασε όλη την επιφάνεια του τζαμιού και άφησε το να δράσει για λίγο.

Αν βλέπεις πως η ποσότητα δεν είναι αρκετή ψέκασε το πανάκι με τη σόδα με περισσότερο νερό με ξύδι. Τρίψε την επιφάνεια και άφησε το μείγμα να μείνει περίπου πέντε λεπτά.

Έπειτα με ένα άλλο πανάκι καθάρισε το τζάμι, τρίβοντας ελαφρά. Έχε το νου σου μη χρησιμοποιήσεις το σύρμα της κουζίνας (ναι εκείνο που καθαρίζεις τις κατσαρόλες) καθώς οι πιθανότητες να χαράξεις το τζάμι είναι τεράστιες.

queen