Επικαιρότητα:

Πόσο καιρό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά στο ψυγείο

03 Αυγ. 2022 - 06:06 | Χρήσιμες συμβουλές
Πόσο καιρό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά στο ψυγείο

Aπίστευτα ευέλικτα στη χρήση τους, τα αυγά αποτελούν συστατικό πολλών πιάτων. Αν και είναι πιο δημοφιλή για πρωινό, μπορείτε να απολαύσετε τα αυγά ως σνακ, για μεσημεριανό γεύμα ή ακόμη και για δείπνο. Τα αυγά είναι, επίσης, απαραίτητα συστατικά σε πολλά αρτοσκευάσματα αλλά και γλυκά, όπως το κέικ.

Έτσι, είναι λογικό να έχετε ένα ή δύο κουτιά στο ψυγείο σας ανά πάσα στιγμή. Το οποίο εγείρει το ερώτημα για πόσο καιρό αυτά τα αυγά είναι καλά. Η συσκευασία με τα αυγά σας έχει μια ημερομηνία λήξης πάνω του. Οπότε, αν η χρήση τους τοποθετείται πριν από αυτή την ημερομηνία, μάλλον είστε εντάξει. Τι γίνεται όμως αν η ημερομηνία αυτή έχει περάσει; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε αυτά τα αυγά; Όχι απαραίτητα. Τα αυγά, αν αποθηκευτούν σωστά, διατηρούνται στην πραγματικότητα καλά για πολύ καιρό.

Τα αυγά διατηρούνται για μερικές εβδομάδες στο ψυγείο
   
Σύμφωνα με το USDA, και όσα αναφέρει το tastingtable.com, τα ωμά αυγά διατηρούνται καλά για τρεις έως πέντε εβδομάδες στο ψυγείο, εφόσον τα αγοράσατε πριν από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί και τα πήρατε κατευθείαν στο σπίτι μετά την αγορά για να τα βάλετε στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι ρυθμισμένο στους 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα και αποθηκεύστε τα αυγά σας στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου –μην τα αποθηκεύετε στο δίσκο αυγών στην πόρτα του ψυγείου σας, καθώς υπόκειται σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε τα αυγά στην αρχική τους συσκευασία. Το χαρτόνι όχι μόνο εμποδίζει τα αυγά από το να πάρουν έντονες οσμές ή γεύσεις από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο, αλλά βοηθά, επίσης, στο να μην ξεραθούν, σύμφωνα με το American Egg Board.

   
Εάν, όμως, τα ωμά αυγά έχουν αφαιρεθεί από το κέλυφός τους, τότε ισχύουν διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Σύμφωνα με το The American Egg Board, τα ωμά ολόκληρα αυγά που έχουν χτυπηθεί ελαφρώς και οι ωμοί κρόκοι αυγών (οι οποίοι θα πρέπει να είναι καλυμμένοι με νερό για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους) διατηρούνται στο ψυγείο έως δύο ημέρες, ενώ τα ωμά ασπράδια αυγών διατηρούνται στο ψυγείο έως τέσσερις ημέρες.