Γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο;

14 Ιαν. 2023 - 10:11 | Χρήσιμες συμβουλές
Γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο;

Η ηθοποιός, Αντιγόνη Κουλουκάκου ήταν η σημερινή καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Στη δεύτερη ενότητα της εκπομπής συζήτησαν μαζί με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Γιούλη Ματσαμά για τη γυμναστική στο σπίτι.
Στοιχεία δείχνουν πως η γυμναστική μπήκε σε πολλά σπίτια την περίοδο της καραντίνας και παρέμεινε και μετά από αυτήν.

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Γιούλη Ματσαμά επισήμανε πως είναι καλό όταν γυμναζόμαστε στο σπίτι να έχουμε επαφή με έναν γυμναστή, έστω και διαδικτυακά και το κυριότερο να ακούμε το σώμα μας, ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς.

Η κα Ματσαμά εξήγησε πως η γυμναστική στο σπίτι δεν απαιτεί μεγάλο εξοπλισμό, αρκεί ένα στρώμα, ένα σετ βαράκια, εναλλακτικά δύο μπουκάλια νερό και ένα λάστιχο.

Επισήμανε στη συνέχεια πως το μειονέκτημα του να γυμνάζεται κανείς στο σπίτι, είναι οι αντιπερισπασμοί. Ωστόσο, τα καλά είναι περισσότερα καθώς υπάρχει ευελιξία σε ό,τι αφορά τον χρόνο, άνεση στα ρούχα και εξοικονόμηση χρημάτων.

«Πέρα από το καλλίγραμμο σώμα και την ευεξία, μου προσφέρει πειθαρχία και συγκέντρωση» είπε η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η οποία ανέφερε πως έχει καταπιαστεί με πολλά είδη γυμναστικής, ενώ έχει υπάρξει και μπαλαρίνα.