Πασχαλινά αυγά: Έτσι θα πετύχετε το τέλειο κόκκινο χρώμα!

11 Απρ. 2023 - 21:18 | Χρήσιμες συμβουλές
Πασχαλινά αυγά: Έτσι θα πετύχετε το τέλειο κόκκινο χρώμα!

Όπως είθισται, κάθε χρόνο και μάλιστα την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά. Όσο για το χρώμα, αν όχι σε όλα τα χρώματα, το κόκκινο είναι το πρώτο, αφού συμβολίζει το αίμα του Χριστού!

Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη ωστόσο υπάρχουν μερικά tips για να πετύχετε τέλειο χρώμα και να αποφύγετε τα ραγίσματα.

Βάψιμο αυγών για το Πάσχα
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε ένα καθαρό και απορροφητικό πανί και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω τα αυγά. Αυτό βοηθάει στο να γλιτώσετε ραγίσματα καθώς τα αυγά θα βράζουν.

Βάλτε στην κατσαρόλα νερό και αφήστε τα αυγά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10′. Μετά τα 10′ καλό είναι να σπάσετε ένα αυγό ώστε να δείτε εάν το αποτέλεσμα στο βράσιμο είναι αυτό που θέλετε ή να υπολογίσετε πόσο χρόνο να αφήσετε τα υπόλοιπα να βράσουν.

Όσο τα αυγά βράζουν, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.

Με ένα σουρωτήρι βγάζετε τα αυγά ένα-ένα και τα βάζετε μέσα στο κρύο νερό. Τα αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν. Η εναλλαγή από το καυτό νερό στο κρύο βοηθάει ώστε τα αυγά να ξεφλουδίζουν εύκολα.

Στη συνέχεια ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχετε επιλέξει.

Μόλις βάψετε τα αυγά, τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή σε μία πετσέτα που δεν χρειάζεστε, μέσα σε ένα ταψάκι. Αφήνετε τα κόκκινα αυγά να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα χαρτί και σκουπίστε με αυτό τα αυγά ώστε να γυαλίσουν.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης όταν βάψετε τα αυγά καθώς οι περισσότερες βαφές αφήνουν χρώμα στα χέρια.

Έξτρα tips για το βάψιμο αυγών
Το μυστικό για κατακόκκινα αυγά είναι να μην είναι ολόφρεσκα αλλά περίπου 4 ημερών. Έτσι η βαφή δεν θα περάσει στο ασπράδι.

Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο νερό που τα βράζετε ρίξτε λίγο ξύδι.