Η επιστήμη έχει την απάντηση: Τόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεσαι για να χάσεις βάρος

18 Απρ. 2023 - 12:12 | Χρήσιμες συμβουλές
Η επιστήμη έχει την απάντηση: Τόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεσαι για να χάσεις βάρος

Υπάρχει ένα σκαλοπατάκι, στο οποίο κάθε φορά που καλείσαι να ανέβεις σε λούζει κρύος ιδρώτας, το άγχος σε καταβάλλει και και η αρνητικότητα λαμβάνει δράση.

Η σκέψη ότι μπορεί να μην τα έχεις καταφέρει στο βαθμό που ελπίζεις, παρά την προσπάθεια, σίγουρα σε απογοητεύει με αποτέλεσμα καθόλου περίεργος να μην είναι ο αποπροσανατολισμός από το στόχο σου.

Προκειμένου να αποφύγουν αυτό το στρες, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βλέπουν ζυγαριά και αλλάζουν δρόμο. Καθυστερούν πολύ τη συνάντηση μαζί της και επιλέγουν να την επισκεφτούν μόνο μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα.

Να που τα πράγματα, όμως, πρέπει να τα δούμε αλλιώς!
Έρευνα που πραγματοποίησαν τα University of Pittsburgh School of Nursing και University of California, San Francisco School of Medicine έρχεται να τονίσει πως όσοι ζυγίζονται σε καθημερινή βάση έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους ώστε να χάσουν τα περιττά κιλά σε αντίθεση με όσους το αναβάλλουν.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα έδειξε πως όσοι ζυγίζονταν 6 – 7 φορές την εβδομάδα κούνησαν το μαντήλι στο 1.7% του βάρους τους, δε συνέβη όμως το ίδιο με τους υπόλοιπους.
Η αιτία ίσως έγκειται στο γεγονός ότι ζυγίζοντας τον εαυτό σου καθημερινά μπαίνεις σε πρόγραμμα, συγκεντρώνεσαι στο σκοπό σου και σίγουρα δε χαλαρώνεις. Ξέρεις ότι την επόμενη, κιόλας, ημέρα θα κριθείς για κάθε γεύμα, το οποίο δε χρειάζεσαι, επιλέξεις. Πρόκειται για μια δέσμευση με τον ίδιο σου τον εαυτό, στον οποίο πρέπει να επιδείξεις πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Αν, πάλι, υποφέρεις από το άγχος μπορείς με baby steps να φτάσεις σε αυτήν τη συχνότητα. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από την καλή θέληση και μια δελεαστική δίαιτα.

belikeyou