Επικαιρότητα:

Το κόλπο για να μην χαλάνε γρήγορα οι φράουλες

18 Απρ. 2023 - 19:23 | Χρήσιμες συμβουλές
Το κόλπο για να μην χαλάνε γρήγορα οι φράουλες

Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής που διανύουμε, με την γλυκιά τους γεύση και ζουμερή υφή τους να προσδίδουν έξτρα νοστιμιά σε κάθε γεύμα. Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι φράουλες εσωκλείουν στο εσωτερικό τους μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Α, C, φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο κ.α., παρέχοντας στον οργανισμό μοναδικά ευεργετικά οφέλη, με την αντιοξειδωτική τους δράση και την προστασία που παρέχουν στο καρδιαγγειακό σύστημα, το ανοσοποιητικό και το έντερο να ξεχωρίζουν.

Το νόστιμο αυτό φρούτο, ωστόσο, συνοδεύεται από ένα αρκετά σύνηθες "πρόβλημα" που αφορά κυρίως τα φρέσκα τρόφιμα. Το τελευταίο δεν είναι άλλο από την μικρή διάρκεια ζωής τους, η οποία συχνά είναι υπεύθυνη για την υπερβολικά γρήγορη ωρίμανσή τους και τελικά το σάπισμα. Φυσικά, όπως και για τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, έτσι και για τα μούρα, υπάρχει τρόπος να διατηρούν μεγαλύτερο διάστημα φρέσκα, αρκεί να αποθηκευτούν σωστά.

 Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τις φράουλες στο ψυγείο:
Οι φράουλες σε γενικές γραμμές διατηρούν την φρεσκάδα τους έως και 3 με 4 ημέρες μετά την συγκομιδή τους. Μετά την αγορά τους από το μανάβικο της γειτονιάς απαιτείται σωστή αποθήκευση, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την ξεχωριστή τους γεύση για μερικές ακόμα ημέρες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα και λαχανικά, οι φράουλες είναι καλό να αποθηκεύονται χωρίς να έχουν πλυθεί και χωρίς να έχουν κοπεί σε κομμάτια, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μούχλας στο εσωτερικό τους.

Όσο πιο στεγνές αποθηκευτούν οι φράουλες τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχουν. Για αυτό, αντί να τις πλύνεις και να τις κόψεις σε κομμάτια για να τις αποθηκεύσεις, φρόντισε να τις σκουπίσεις καλά με μια χαρτοπετσέτα, αφαιρώντας τυχόν υγρασία από την σάρκα τους, και έπειτα πρόσθεσε τες ολόκληρες σε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές κλείσιμο. Για να τις χρησιμοποιήσεις, βγάλε τες από το ψυγείο περίπου μια ώρα πριν, καθώς η πλούσια και αυθεντική τους γεύση συνήθως απελευθερώνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού τις πλύνεις πολύ καλά με άφθονο δροσερό νερό, στέγνωσε τες και απόλαυσε τες όπως επιθυμείς.

Shape.gr