Επικαιρότητα:

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε online για να εξοικονομείτε χρόνο

24 Απρ. 2023 - 18:54 | Χρήσιμες συμβουλές
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε online για να εξοικονομείτε χρόνο

Έχετε νιώσει ποτέ ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο και ότι οι 24 ώρες της ημέρας δε φτάνουν για να κάνετε όλα όσα θέλετε; Μεταξύ δουλειάς, οικογένειας, υποχρεώσεων και προθεσμιών που τρέχουν, δεν είναι ασυνήθιστο στο τέλος της ημέρας να αναρωτιέστε πώς πέρασε η μέρα τόσο γρήγορα και να εύχεστε να είχατε άλλες τόσες ώρες στη διάθεσή σας!

Τα καλά νέα είναι όμως ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να καταφέρετε να αξιοποιήσετε τις 24 ώρες που έχετε στη διάθεσή σας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην προσπάθεια αυτή, το internet είναι ο καλύτερός σας φίλος, αφού μπορείτε να γλυτώσετε πάρα πολύ χρόνο, κάνοντας πολλά πράγματα online. Πάμε να δούμε ποιά είναι αυτά και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο -γιατί, στην τελική, ο χρόνος είναι χρήμα!

Πληρώστε τους λογαριασμούς σας
Κανείς δεν θέλει να περιμένει σε ατελείωτες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες ή εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να πληρώσει τους λογαριασμούς του, έτσι δεν είναι; Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα online πληρωμής λογαριασμών. Μέσω των εφαρμογών e-banking ή των websites της κάθε εταιρείας, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε λογαριασμούς σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την πληρωμή των λογαριασμών σας μέσω πάγιων εντολών, ώστε να εξοφλούνται κάθε μήνα μέσω της τράπεζάς σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα! 

Νοικιάστε αυτοκίνητο με leasing
Οι εποχές που για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο έπρεπε να πηγαίνετε στην κάθε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων αυτοπροσώπως, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Πλέον, μπορείτε να επιλέξετε online το αμάξι της αρεσκείας σας και το χρονικό διάστημα για το οποίο το θέλετε, και να το παραλάβετε απευθείας, χωρίς καθυστερήσεις. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες, όπως το Avis leasing, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε leasing αυτοκινήτου εξ’ ολοκλήρου online. Τί πιο εύκολο από το να αποκτάτε το αμάξι των ονείρων σας με μερικά μόνο clicks;  

Αποκτήστε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε
Για να αποκτήσετε ένα έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία, δεν είναι ανάγκη να περιμένετε με τις ώρες στις ουρές νωρίς το πρωί. Μπορείτε πολύ απλά να μπείτε στο gov.gr και να κατεβάσετε ό,τι χρειάζεστε σε μερικά μόνο λεπτά, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με την εφαρμογή ψηφιακών εγγράφων του gov.gr μπορείτε να εκδόσετε διάφορα έγγραφα, από υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, μέχρι ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφων και ιδιωτικών συμφωνητικών, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε το ΚΕΠ της περιοχής σας ή κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία! 

Κλείστε ραντεβού για περιποίηση 
Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ, αποτρίχωση… Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείτε πλέον να τα βρείτε online και να κλείσετε ραντεβού με λίγα μόνο clicks. Σε sites όπως το Uala, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από επιχειρήσεις περιποίησης και ομορφιάς στην περιοχή σας και να διαλέξετε αυτή που προτιμάτε, βλέποντας υπηρεσίες, τιμές, φωτογραφίες, διαθεσιμότητα και κριτικές. Έτσι, δε χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε χρόνο παίρνοντας τηλέφωνα! 

Παραγγείλετε ρούχα 
Για όσους βαριούνται το shopping σε φυσικά μαγαζιά ή απλώς δεν προλαβαίνουν, το online shopping είναι σωτήριο! Αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο και χρειάζεται να πάτε σε διάφορα μαγαζιά μέχρι να το βρείτε, το shopping μπορεί να πάρει πάρα πολύ χρόνο, τον οποίο φυσικά δε διαθέτετε. Αντίθετα, επιλέγοντας το online shopping, μπορείτε να επισκεφθείτε αμέτρητα online μαγαζιά και να ανακαλύψετε εκατοντάδες ρούχα από την άνεση του σπιτιού σας, με το πάτημα ενός κουμπιού!  

Κάντε τα ψώνια σας στο super market
Η καθημερινότητα είναι ασφυκτικά γεμάτη για τους περισσότερους -τόσο, που μπορεί να μη βρίσκουν χρόνο ακόμα και για να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας στο super market! Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα, αφού αυτό μπορεί να γίνει πανεύκολα online, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Apps οπως το efood και το Wolt συνεργάζονται πλέον με super markets, ενώ και τα ίδια τα super markets προσφέρουν τη δυνατότητα online παραγγελίας. Κάνοντας τα ψώνια σας στο super market διαδικτυακά, όχι μόνο γλυτώνετε το χρόνο που θα ξοδεύατε σε ένα φυσικό κατάστημα, αλλά μπορείτε και να επιλέξετε πότε σας βολεύει να έρθει η παραγγελία στο σπίτι σας!

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο μπορείτε να αφιερώσετε σε όσα έχουν πραγματική αξία -στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σταματήστε λοιπόν να ξοδεύετε χρόνο και αρχίστε να τον εξοικονομείτε!