Επικαιρότητα:

Μαλλιά: Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα;

06 Ιουλ. 2023 - 17:48 | Χρήσιμες συμβουλές
Μαλλιά: Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα;

Ίσως αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να είναι τα μαλλιά σας πιο υγιή και να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Βοηθά κάποιο προϊόν; Μπορούν οι διατροφικές αλλαγές να επιταχύνουν την ανάπτυξη; Παίζει κάποιο ρόλο το να κόβετε τακτικά τις άκρες;

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών μας, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αποφύγουμε που μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη ανάπτυξη και αυξημένη αποβολή και αντίστοιχα πράγματα που είναι σημαντικό να μην παραλείπουμε.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά…

Τι μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν;
Δεν είναι μονάχα οι γενετικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι επίσης σημαντικό να:

Αποφεύγετε τις γρήγορες και πολύ περιοριστικές δίαιτες
Μια διατροφή που στερείται πολύτιμων θρεπτικών συστατικών δεν μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά μας όλα όσα χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η τριχοφυΐα σύμφωνα με τους ειδικούς σταματά γρήγορα όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας μιας γρήγορης και εξαντλητικής δίαιτας και ακόμα και μετά την επανέναρξη μιας υγιεινής διατροφής, η πτώση των μαλλιών συνήθως συνεχίζεται για μήνες.

Ανασκόπηση έρευνας του 2017 έδειξε ότι η ανεπάρκεια σε βασικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δομή των μαλλιών όσο και την ανάπτυξή τους.

Δίνετε προτεραιότητα στην καλή και ισορροπημένη διατροφή
Σε συνέχεια του προηγούμενου λοιπόν, είναι φανερό πως μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης, βιταμινών C, D και E, μετάλλων και λιπαρών οξέων είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για τη συνολική καλή μας υγεία αλλά και για τη «δύναμη» των μαλλιών μας.

Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης και στην ανακούφιση από το στρες. Σύμφωνα με μελέτη του 2016, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών μας.

Η εν λόγω μελέτη εξέτασε την αποτελεσματικότητα των μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής 9 συνολικά ατόμων. Μετά από 24 εβδομάδες καθημερινού μασάζ διάρκειας 4 λεπτών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν πιο πυκνά μαλλιά.

Αν και η μελέτη δεν έδειξε κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στην ανάπτυξη των μαλλιών, κατά τους ειδικούς, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πιο πυκνά και πιο δυνατά μαλλιά που είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να καταστραφούν.

Μην χρησιμοποιείτε θερμαντικά προϊόντα σε καθημερινή βάση
Η θερμότητα από το πιστολάκι και τα προϊόντα styling μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και να προκαλέσει σπάσιμο.

Περιορίστε τη συχνότητα χρήσης αυτών των εργαλείων, μειώστε τη θερμοκρασία τους και εφαρμόστε θερμοπροστατευτικά προϊόντα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε.

Περιποιείστε τα μαλλιά σας με αξιόπιστα προϊόντα
Επιλέξτε ανάλογα βέβαια και με τις συστάσεις του κομμωτή σας σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης με δομικά συστατικά της τρίχας όπως κερατίνη, αμινοξέα και ceramides. Χρησιμοποιείτε επίσης μάσκα μετά το λούσιμο, μία ενισχυμένη κρέμα με ενεργά συστατικά που καλύπτουν τις «ρωγμές» και καθιστούν λεία την επιφάνεια της τρίχας και εφαρμόζετε leave in conditioner όλο το χρόνο.

Επιπλέον, για υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά:

Αποφεύγετε τα συχνά λουσίματα
Μην αμελείτε το τριμάρισμα
Μην πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά με λαστιχάκια
Χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν το έχουν ανάγκη και χρησιμοποιείτε βούρτσα με φυσικές τρίχες.

vita.gr