Επικαιρότητα:

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν εμφανίστηκαν μυρμήγκια στο σπίτι σας

08 Αυγ. 2023 - 10:04 | Χρήσιμες συμβουλές
Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν εμφανίστηκαν μυρμήγκια στο σπίτι σας

Ήδη εδώ και ένα μήνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα μυρμήγκια στις οικίες αναστατώνοντας τα νοικοκυριά που ψάχνουν τρόπο να τα ξεφορτωθούν, χωρίς να καταφύγουν σε απεντόμωση. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο εκεί που χτυπάει πολύ ο ήλιος, εκεί που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, και σε δωμάτια με κακό αερισμό.

Αν έχει τύχει ποτέ να δείτε πως δύο μυρμήγκια γίνονται σε χρόνο ρεκόρ μια αποικία με εκατοντάδες τότε θα ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να καθυστερήσετε να το αντιμετωπίσετε.

Ζάχαρη, ψίχουλα, μπισκότα, φρούτα και κομμάτια από κονσέρβες με γλυκαντικά, αποτελούν παράδεισο για τα εργατικά μυρμήγκια, που διαδίδουν πολύ γρήγορα πως υπάρχει αρκετή τροφή για να επιβιώσει η αποικία και έτσι το σπίτι σας γίνεται η νέα τους κατοικία.

Αυτό που τα φέρνει μπορεί και να τα εξαφανίσει όμως. Η λαχτάρα τους γα ζάχαρη μπορεί να γίνει η αχίλλειος πτέρνα τους και να τη χρησιμοποιήσετε για τα εξοντώσετε.

Ανακατέψτε βόρακα με ζάχαρη και αφήστε την στο δωμάτιο που τα βλέπετε συχνότερα. Ο βόρακας είναι ένα χημικό στοιχείο που συναντάμε στα απορρυπαντικά. Μπορείτε να το προμηθευτείτε και από τα φαρμακεία.

Μεγάλη προσοχή αποθηκεύστε και κρατήστε τον βόρακα μακριά από παιδιά και σημειώστε στη συσκευασία τι έχει μέσα, για να μην υπάρχουν ατυχήματα με ανθρώπους.

Βάλτε ζάχαρη και βόρακα και ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ή βάζο και αφήστε μέχρι να γίνει πάστα, και απλώστε το στο πάτωμα. Τα μυρμήγκια θα ορμήσουν στη ζάχαρη, αλλά ο βόρακας θα τα εξοντώσει.

Μεγάλη προσοχή καθαρίστε μετά με πολύ επιμελές σφουγγάρισμα.

e-radio.gr