Επικαιρότητα:

Τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε με τις πετσέτες του μπάνιου

29 Αυγ. 2023 - 14:10 | Χρήσιμες συμβουλές
Τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε με τις πετσέτες του μπάνιου

Όλοι θέλουν αφράτες και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά τις περισσότερες φορές, μετά από μερικά πλυσίματα η ποιότητά τους χαλάει. 

Υπάρχουν ωστόσο, κάποια λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας ουσιαστικά τις πετσέτες μας.

Πιο συγκεκριμένα: 


1. Πολύ απορρυπαντικό

Ναι μεν οι πετσέτες θέλουν συχνό πλύσιμο αλλά όχι πάρα πολύ απορρυπαντικό. Όσο απορρυπαντικό κι αν βάλετε δεν πρόκειται οι πετσέτες σας να γίνουν πιο απαλές και αφράτες, γι’ αυτό φροντίζετε να βάζετε τη συνιστώμενη ποσότητα. Το ίδιο ισχύει και με το μαλακτικό και αυτό που ισχύει μάλιστα είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει σε κάθε πλύση αλλά πιο αραιά.

2. Τις στεγνώνουμε διπλωμένες

Αν διπλώνετε τις πετσέτες και τις κρεμάτε μετά το ντους για να στεγνώσουν, κάνετε λάθος. Η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Καλύτερα να τις κρεμάτε ανοιχτές.

3. Τίναγμα μετά το πλύσιμο

Ξέρατε ότι αφού τις βγάλετε από το πλυντήριο πρέπει να τις τινάξετε; Κι όμως με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες.

.baby.gr/