Επικαιρότητα:

Τέσσερις λόγοι που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών σας και πιθανόν δεν τους γνωρίζετε

29 Αυγ. 2023 - 14:14 | Χρήσιμες συμβουλές
Τέσσερις λόγοι που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών σας και πιθανόν δεν τους γνωρίζετε

Ο καφές, το κόκκινο κρασί και το τσιγάρο είναι μερικοί από τους γνωστούς λόγους που «λερώνουν» τα δόντια αφήνοντας με τον καιρό ένα άσχημο και πιο σκούρο χρώμα.  Ωστόσο υπάρχουν μερικές ακόμη αιτίες για τους λεκέδες στα δόντια σας τους οποίους πιθανόν δεν γνωρίζετε. Κάποιες καταστάσεις μπορεί να ευθύνονται για τη φθορά του σμάλτου των δοντιών σας και την πρόκληση λεκέδων και το χαμόγελό σας να μην είναι τόσο λαμπερό όσο θα θέλατε.

Δείτε μερικές από αυτές τις αιτίες…

 1.Πισίνα

Αν επιλέγετε συχνά το κολύμπι σε πισίνα και αφήνετε το νερό της να μπει στο στόμα σας, πρέπει να ξέρετε ότι είναι πιθανό να δείτε στα δόντια σας καφέ λεκέδες. Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο νερό της πισίνας, μπορεί να επηρεάσουν τα δόντια σας αν για παράδειγμα κολυμπάτε πάνω από 6 ώρες την εβδομάδα.

2. Αντιβηχικά σιρόπια

Τα χρωματιστά σιρόπια για το βήχα εκτός από το ότι βοηθούν στην ανάρρωσή σας, είναι επίσης γεμάτα ζάχαρη η οποία καταστρέφει τα δόντια σας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην τα παίρνετε για περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο.

3. Συγκεκριμένα φάρμακα

Μια ακόμη αιτία που προκαλεί αλλοιώσεις στο χρώμα των δοντιών. Οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή για παράδειγμα εκτίθενται σε ακτινοβολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

 4. Λεμονάδα

Η λεμονάδα μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών σας λόγω του συνδυασμού του κιτρικού οξέος και της ζάχαρης. Όταν φθείρεται λοιπόν η αδαμαντίνη της επιφάνειας των δοντιών, φαίνεται το επόμενο στρώμα, που είναι η οδοντίνη και έχει κίτρινο χρώμα.

.baby.