Επικαιρότητα:

Ξύλινο πάτωμα: Τέσσερα tips για να το διατηρείτε λείο και λαμπερό!

03 Σεπ. 2023 - 16:46 | Χρήσιμες συμβουλές
Ξύλινο πάτωμα: Τέσσερα tips για να το διατηρείτε  λείο και λαμπερό!

Γιατί όλοι λατρεύουμε το ξύλινο πάτωμα; Μα γιατί είναι μοναδικό. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα από εκείνα τα στοιχεία που αναβαθμίζουν την αισθητική και την αύρα κάθε σπιτιού προσδίδοντάς του μια φυσική αίσθηση κομψότητας. Για εσάς λοιπόν που δηλώνετε λάτρεις του… επιδαπέδιου ξύλου, δείτε τα 4 βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το πάτωμα του σπιτιού σας λείο και λαμπερό για πάντα.

Αποφύγετε να πατάτε επάνω με τακούνια Η αγάπη σας για τα τακούνια μπορεί να αποβεί καταστροφική για το ξύλινο δάπεδό σας. Με άλλα λόγια, πρέπει να μάθετε να τα αποχωρίζεστε από τη στιγμή που τα βήματα σας βρίσκουν ξύλο. Και το ίδιο ισχύει και για τους καλεσμένους σας -μπορεί να… αντιδράσουν όταν τους ζητήσετε να βγάλουν τα παπούτσια, αλλά αξίζει να θυσιάσετε λίγα λεπτά γκρίνιας για τέλεια πατώματα που αγγίζουν την αιωνιότητα.

Στρώστε χαλί Τα χαλιά είναι ιδανικά για όλες τις εποχές τόσο για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Στους πρακτικούς λόγους ύπαρξης των χαλιών, μπορείτε πλέον να συμπεριλάβετε και το ξύλινο δάπεδο. Κι αυτό γιατί το χαλί θα το σώσει από εκείνες τις ημέρες που τα παιδιά γυρίζουν σπίτι με τα παπούτσια τους γεμάτα χώματα και λάσπες.

Μην καθαρίζετε με χλωρίνη! Είναι γεννημένος «εχθρός» των ξύλινων δαπέδων. Το ξύλινο πάτωμα απαιτεί φροντίδα και περιποίηση που τα κοινά καθαριστικά δεν μπορούν να την παράσχουν με αποτέλεσμα να το φθείρουν. Επενδύστε σε ένα καλό καθαριστικό για ξύλινα δάπεδα το οποίο μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα διατηρήσει άψογο το πάτωμά σας.

Το σωστό σκούπισμα Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί εύκολα να καταστρέψει το ντελικάτο ξύλινο πάτωμά σας και για όλα φταίει το σκληρό και τραχύ στόμιό της. Με άλλα λόγια: Η ηλεκτρική σκούπα απαγορεύεται αυστηρά για όλες τις ξύλινες επιφάνειες εκτός κι αν η βούρτσα της είναι εξαιρετικά απαλή.


Πηγή: spirossoulis.com