Επικαιρότητα:

Επτά συμβουλές για να μας χαμογελάσει η τύχη

06 Σεπ. 2023 - 10:07 | Χρήσιμες συμβουλές
Επτά συμβουλές για να μας χαμογελάσει η τύχη

Κάποιοι μπορεί να φαίνεται ότι έχουν την τύχη με το μέρος τους. Ωστόσο μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς.Την τύχη την φτιάχνουμε μόνοι μας.

Ας δούμε επτά συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να την ενισχύσουμε.

Ευελιξία

Εάν η ευκαιρία δεν χτυπάει φτιάξε μόνος σου μια πόρτα.

Θετική στάση

Η μόνη διαφορά μιας καλής και μιας κακής μέρας είναι η στάση μας. Συνήθως μπορούμε να βρούμε έναν θετικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μπορεί να έχουμε στη ζωή. Εάν, για παράδειγμα, αποτύχουμε σε κάποιες εξετάσεις μπορούμε να το δούμε ως ευκαιρία για να μάθουμε κάτι παραπάνω και να βελτιωθούμε στη συνέχεια.

Ευγνωμοσύνη

Ας αναλογιστούμε τα καλά στη ζωή μας. Να νιώθουμε τυχεροί ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε. Μπορούμε να μάθουμε να νιώθουμε ευγνώμονες για τη στέγη πάνω από το κεφάλι μας·  ιδίως τώρα που έχει γίνει τόσο ακριβή. Να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες για το φαγητό που έχουμε να φάμε, για τα χέρια μας και τα πόδια μας που μπορούμε να τα κινούμε. Για τον ήλιο που έχουμε. Κάποιοι δεν είναι τόσο τυχεροί να τα έχουν όλα αυτά στη ζωή τους.

Σκληρή δουλειά

Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον είχε πει πως «η ευφυία είναι 1% έμπνευση και 99% ιδρώτας». Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό της τύχης.

Όταν κλείνει μια πόρτα

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο γεγονός, μπορούμε να θρηνούμε ή να προχωρήσουμε. Αν συνεχίζουμε να κοιτάμε την κλειστή πόρτα, δεν θα δούμε τελικά την ανοιχτή.

Απολαύστε τη διαδρομή

Όταν μάθουμε πώς να εκτιμούμε αυτά που καταφέρνουμε κάθε μέρα θα νιώθουμε τυχεροί και δεν θα στενοχωριόμαστε που δεν έχουμε πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Επιλέξτε την καλοσύνη

Δεν έχει σημασία αν είστε καλοί με τον καλύτερό σας φίλο ή με κάποιον άγνωστο. Οι καλές πράξεις που κάνουμε έχουν μεγαλύτερη επίδραση απ’ ότι νομίζουμε. Και για τον αποδέκτη και για μας.

Μπορούμε να ενισχύσουμε την καλή μας τύχη λοιπόν, εάν έχουμε ευελιξία, θετική στάση, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα μικρά, εάν δουλεύομε σκληρά, αν προχωράμε παρά τις αντιξοότητες και εάν επιλέξουμε την καλοσύνη στη ζωή μας.