Επικαιρότητα:

Η πρότασή μας είναι αυτό το Σαββατοκύριακο να το περάσεις μόνο με τον εαυτό σου

11 Νοε 2023 - 09:34 | Χρήσιμες συμβουλές
Η πρότασή μας είναι αυτό το Σαββατοκύριακο να το περάσεις μόνο με τον εαυτό σου

Η πρότασή μας είναι αυτό το Σαββατοκύριακο να το περάσεις μόνο με τον εαυτό σου

Σε όλη την ενήλικη ζωή μου είχα άγχος σχετικά με το Σαββατοκύριακο. Αυτό το αίσθημα ότι θα πρέπει να είμαι έξω και να κάνω κάτι: Να γνωρίζω καινούργιο κόσμο, να παρευρίσκομαι σε events, να είμαι ντυμένη και βαμμένη και να βγαίνω βόλτα με τις φίλες μου.


Το πρόβλημα είναι πως δεν αισθάνομαι μόνο άγχος, αλλά και ενοχή όταν απορρίπτω κάποια πρόσκληση όταν ειδικά δεν έχω κανονισμένο κάτι άλλο. Όλα κρύβονται στο φόβο του να λες “όχι”. Άλλη μία περίοδος που μου προκαλεί άγχος είναι αυτή των γιορτών, με τα τόσα πάρτι, τις οικογενειακές συναντήσεις και το να είσαι πάντα διαθέσιμη ώστε να μην απογοητεύσεις κανέναν. Και αφού από φόβο πέρασα δύο μήνες γεμάτους με εξόδους, αποφάσισα για ένα Σαββατοκύριακο να μην κάνω τίποτα.

Και όταν λέμε τίποτα, τίποτα! Έκανα μία λίστα με τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω μόνη μου και το να κάνω κάτι για μένα ήταν το πρώτο που έγραψα. Γιατί η αλήθεια είναι πως ήμουν εξαντλημένη.

 
Βήμα πρώτο – βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο: Υποσχέθηκα στον εαυτό να μην μπω στα social media για 48 ώρες και να σηκώσω το κινητό μου μόνο αν ήταν κάποια ανάγκη.

Βήμα δεύτερο -πάρε μία βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Όλη την ώρα διάβαζα βιβλία με συμβουλές και άρθρα σχετικά με το πώς να είμαι πιο παραγωγική ή να βγάζω περισσότερα λεφτά. Αυτό το Σαββατοκύριακο; Διάβασα μία νουβέλα που είχα στο κομοδίνο μου εδώ και έξι μήνες. 

Το πρωινό μου ήταν συνήθως ένα ποτήρι χυμό, αλλά αυτή τη φορά είπα να με κακομάθω. Ετοίμασα ένα λουκούλλειο πρωινό μόνο για μένα. Στη συνέχεια έκανα yoga και βγήκα να περπατήσω και να απολαύσω τον ήλιο. Εκείνο το βράδυ άνοιξα το λάπτοπ μου όχι επειδή έπρεπε να γράψω κάποια εργασία, αλλά επειδή είχα έμπνευση.

Η Κυριακή μου ξεκίνησε με άλλο ένα λουκούλλειο γεύμα και αρκετή μουσική. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν απάντησα σε μηνύματα που με ρωτούσαν που είμαι ή τι θα κάνω. Οι απαντήσεις μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα. Ήταν οι καλύτερες μέρες της ζωής μου.

Στην αρχή φοβόμουν ότι θα βαρεθώ, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη πέρασα τέλεια. Κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να χαλαρώνουμε έστω και για λίγο και να δίνουμε σημασία σε αυτά τα μικρά πράγματα που μας γεμίζουν. Μπορεί να είμαι ένα εξωστρεφές άτομο, αλλά κατάλαβα πως το να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου πραγματικά σε αναζωογονεί. Για πρώτη φορά η ατζέντα μου έλεγε μόνο ένα πράγμα: Να χαλαρώσω! Κάπως έτσι ήμουν έτοιμη για κάθε Δευτέρα αυτού του κόσμου που θα ερχόταν!

.savoirville.