Επικαιρότητα:

6 Μυστικά των διακοσμητών για να στολίσετε ένα δέντρο βγαλμένο από βιτρίνα

14 Νοε 2023 - 19:34 | Χρήσιμες συμβουλές
6 Μυστικά των διακοσμητών για να στολίσετε ένα δέντρο βγαλμένο από βιτρίνα

Τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι αυτά που βλέπουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων. Κοιτώντας τα μπορείτε να πάρετε όμορφες ιδέες για το πώς να συνδυάσετε στολίδια, χρώματα και λαμπάκια.

Ωστόσο το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται σε ορισμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές, που ακόμα και αν τις βλέπετε μπροστά σας δεν μπορείτε να τις αναγνωρίσετε.

Δείτε παρακάτω 6 μυστικά των διακοσμητών για να στολίσετε ένα δέντρο τόσο όμορφο και εντυπωσιακό σαν να βγήκε από βιτρίνα!

Ο λόγος που δείχνει τόσο φουντωτό και άρτιο είναι γιατί καλύπτουν τα κενά με επιπλέον κλαδιά

Οι διακοσμητές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του όταν στολίζουν το δέντρο. Είναι λογικό σε ορισμένα σημεία να υπάρχουν κάποια κενά. Γι’ αυτό και έχουν πάντα μαζί τους επιπλέον κλαδιά για να γεμίζουν τα άδεια σημεία.

Τοποθετούν τα λαμπάκια αναμμένα για να είναι σίγουροι ότι τα έχουν κατανείμει σωστά

Τα λαμπάκια είναι πάρα πολύ σημαντικά για το δέντρο, αφού μπορούν να το κάνουν γιορτινό ακόμα και χωρίς στολίδια. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν έρθει η στιγμή να τα τοποθετήσετε.

Οι επαγγελματίες πρώτα τ’ ανάβουν και μετά τα τυλίγουν στο δέντρο. Επίσης δεν τα ακουμπάνε μόνο στο εξωτερικό των κλαδιών αλλά και στο εσωτερικό (δηλαδή προς τον κορμό) για να δώσουν βάθος και να κάνουν το δέντρο να φαίνεται ακόμα πιο 3D και πιο γεμάτο.

Επίσης κάτι άλλο που προσέχουν είναι να υπάρχει ομοιομορφία όταν προσθέτουν επιπλέον σειρές. Για παράδειγμα αν χρειαστούν μια extra σειρά από λευκά λαμπάκια θα διαλέξουν την ίδια ακριβώς απόχρωση με τα προηγούμενα και όχι μια πιο θερμή ή πιο ψυχρή γιατί τότε θα χαθεί η συνοχή και η αισθητική του δέντρου.

Χρησιμοποιούν κορδέλες για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους

Οι κορδέλες είναι όμορφες, χαρίζουν επιπλέον χρώμα, υφή, στιλ και λάμψη στο δέντρο, αλλά εξυπηρετούν ακόμα δύο σκοπούς.

Πρώτον κάνουν το δέντρο να δείχνει πιο πλούσιο και πληθωρικό και δεύτερον κρύβουν με μαεστρία τυχών κενά και καλώδια, κάτι που δεν θα γινόταν με οποιοδήποτε άλλο στολίδι.

Τοποθετούν πολλά στολίδια

Ίσως για κάποιους αυτό να είναι υπερβολικό όμως αν όντως θέλετε να εντυπωσιάσετε, τότε θα χρειαστείτε πάρα πολλά στολίδια.

Δείτε εδώ μερικά tips που θα βοηθήσουν:

  • Οι μεγάλες, πολύχρωμες μπάλες πηγαίνουν στο δέντρο όχι μόνο προς τα έξω αλλά και βαθιά προς τον κορμό του για να γεμίσουν κενά, να προσθέσουν βάθος και πλούσιο χρώμα.
  • Μην αφήνετε κενά σημεία, γιατί οι έντονες μπάλες όπως οι κόκκινες, ακόμα και στο πίσω μέρος θα αντανακλούν στον τοίχο.
  • Τα στολίδια πρέπει να τοποθετούνται σαν ένα τριγωνικό νοητό σχήμα σύμφωνα με χρώματα ή/και θέματα.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται το ενδεχόμενο να συγκεντρώνονται πολλά ίδια σε ένα σημείο. Αντιθέτως μοιράζονται ομοιόμορφα σε όλο το δέντρο.

Εκτός από μπάλες, κρύσταλλα και φιγούρες στολίζουν και με άνθη, φτερά, φυλλωσιές, κτλ.

Με αυτές τις προσθήκες το δέντρο αυτό γίνεται πιο όμορφο, πιο εντυπωσιακό αφού αποκτά μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

Επομένως καλό είναι λίγο πριν ολοκληρώσετε το στόλισμα να προσθέστε είτε λουλούδια, είτε κλαδιά με μούρα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικό με τη φύση για να πετύχετε ένα μοναδικό οπτικό εφέ.

Φροντίζουν τα δώρα του δέντρου να έχουν χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλες παρόμοιες με το στιλ και τα χρώματα του δέντρου

Οι διακοσμητές φροντίζουν μέχρι και αυτή τη λεπτομέρεια και καλό είναι να ξεκινήσετε να το κάνετε και εσείς αν βάζετε δώρα κάτω από το δέντρο

Ο λόγος είναι επειδή στην περίπτωση αυτή τα δώρα αποτελούν τη βάση του δέντρου, η οποία πρέπει να είναι το ίδιο όμορφη με το υπόλοιπο στολισμό.

Επομένως αν έχετε διαφόρων λογιών κουτιά και σακούλες τότε θα χαλάσετε όλη την προηγούμενη προσπάθειά σας. Θα χαθεί η ομοιομορφία του στολισμού και θα δείχνει αρκετά περίεργο.

Γι’ αυτό καλό είναι αν θέλετε να έχετε τα δώρα κάτω από το δέντρο να τα τυλίξετε με το ίδιο χαρτί και να κρεμάσετε καρτελάκια με τα ονόματα των ατόμων που προορίζονται για να μην τα μπερδέψετε.

Εκμεταλλευτείτε όλα τα μυστικά των διακοσμητών για να κάνετε τη διαφορά και να φτάσετε σε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα αναβαθμίσει την αισθητική ολόκληρου του καθιστικού σας.

Πηγή: spirossoulis.com