Επικαιρότητα:

Να επιλέξω αρσενική ή θηλυκή γάτα;

21 Νοε 2023 - 18:54 | Χρήσιμες συμβουλές
Να επιλέξω αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Τόσο οι αρσενικές όσο και οι θηλυκές γάτες γίνονται εξαιρετικά κατοικίδια. Άλλωστε, οι διαφορές στη συμπεριφορά τους είναι ελάχιστες, αν έχουν στειρωθεί.

Κάποιοι μπορεί να λένε ότι τα θηλυκά είναι πιο αγαπησιάρικα και τα αρσενικά πιο ανεξάρτητα, αλλά μπορεί να βρεθείτε με έναν τρυφερό «μαμάκια» ή με ένα πολύ αυτόνομο θηλυκό.

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε μια γάτα και το φύλο της, να έχετε κατά νου τα εξής:

Σε γενικές γραμμές, τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα θηλυκά.

Τα μη στειρωμένα αρσενικά είναι πιο πιθανό να περιπλανώνται μακριά από το σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τσακωθούν με άλλες γάτες που θα συναντήσουν ή να χτυπηθούν από κάποιο όχημα.

Οι μη στειρωμένες αρσενικές γάτες είναι επίσης πιο πιθανό να «μαρκάρουν» την περιοχή τους με ούρα.

Οι μη στειρωμένες θηλυκές γάτες μπορεί να νιαουρίζουν πολύ και να είναι δύσκολο να μείνουν μέσα στο σπίτι όταν έρχεται η εποχή να ζευγαρώσουν. Μπορούν να μείνουν έγκυες ήδη από την ηλικία των πέντε μηνών, κάτι που σημαίνει ότι το γατάκι σας μπορεί σύντομα να έχει δικά του γατάκια!

Οι γάτες που προέρχονται από κέντρα περίθαλψης συνήθως είναι ήδη στειρωμένες, αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείτε γι’ αυτό από πριν, ρωτώντας τον σύμβουλο του κέντρου. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στείρωση, επισκεφτείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Η επιλογή του φύλου της γάτας σας θα μπορούσε να καθορισθεί από τις γάτες που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Αν έχετε ήδη ένα στειρωμένο αρσενικό, ένα νεαρό (στειρωμένο) θηλυκό θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή και για τους δυο σας.

Η στείρωση ενός θηλυκού κοστίζει συνήθως περισσότερο από ενός αρσενικού και ακόμη περισσότερο αν είναι ήδη έγκυος. Οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις, όμως, έχουν ήδη στειρώσει τις γάτες τους πριν τις δώσουν για υιοθεσία.

O,τι κι αν αποφασίσετε στην προσπάθειά σας να βρείτε την ιδανική γάτα για την οικογένειά σας, σας περιμένει μια συναρπαστική περίοδος μοναδικών αναμνήσεων με τη νέα τετράποδη συντροφιά σας!

Πηγή: govastileto.gr