Έτσι θα εξαφανίσεις το μαύρο σημάδι από μούχλα και λίπη γύρω από σιφώνια, λεκάνη και βρύσες

04 Δεκ. 2023 - 16:50 | Χρήσιμες συμβουλές
Έτσι θα εξαφανίσεις το μαύρο σημάδι από μούχλα και λίπη γύρω από σιφώνια, λεκάνη και βρύσες

Το Μαύρο σημάδι γύρω από τις βρύσες, τη λεκάνη και τα σιφώνια γίνεται σιγά σιγά από μούχλα, άλατα και λίπη;. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι γύρω από τις βρύσες σχηματίζεται ένας σκούρος κυκλικός λεκές, ο οποίος είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Καθαρίστε τα εύκολα και γρήγορα με υλικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι σας.

Η αιτία αυτών των λεκέδων είναι τα άλατα ασβεστίου, τα οποία εναποτίθενται από το νερό και πάνω στα οποία εναποτίθενται υπολείμματα σαπουνιού και βρωμιάς που καταλήγουν να δημιουργήσουν αυτά τα ενοχλητικά μαύρα σημάδια.

Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης, υπάρχουν μερικά αποτελεσματικά κόλπα για να εξαλείψετε τους μαύρους κυκλικούς λεκέδες γύρω από τις βρύσες φυσικά και χωρίς να εκθέσετε την υγεία μας σε κίνδυνο.

Πετσέτα ντεμακιγιάζ
Αυτή η μέθοδος, που είναι η πιο απλή και γρήγορη, συνίσταται στο να περάσετε πάνω από τον λεκέ μια πετσέτα ντεμακιγιάζ εμποτισμένη με ξύδι. Είναι ένα φυσικό αποξειδωτικό που αφαιρεί τον κίτρινο ή μαύρο λεκέ γυαλίζοντας και απολυμάνοντας. Εάν ο λεκές δεν βγει, απλώστε απευθείας ξύδι πάνω του και σκουπίστε περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Λεμόνι
Αυτό το εσπεριδοειδές έχει επίσης απολυμαντικές και λευκαντικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των λεκέδων. Τρίψτε μισό λεμόνι απευθείας στο μαύρο κυκλικό λεκέ, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα πανί. Επαναλάβετε εάν ο λεκές δεν βγει.

Βόρακας
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά για την αφαίρεση λεκέδων σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες του μπάνιου και της κουζίνας. Εφαρμόστε βόρακα απευθείας στον λεκέ και στη συνέχεια ρίξτε ξύδι πάνω του. Μετά από 20 λεπτά, τρίψτε με ένα σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε καλά. Φοράτε γάντια και μάσκα ενώ εφαρμόζετε βόρακα.

πηγή: daddy-cool.gr