Έξυπνα tips για να παραμείνουμε σε φόρμα στις γιορτές

07 Δεκ. 2023 - 19:00 | Χρήσιμες συμβουλές
Έξυπνα tips για να παραμείνουμε σε φόρμα στις γιορτές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί άνθρωποι όχι μόνο τείνουν να καταστρέψουν την συνήθη διατροφή τους, αλλά παίρνουν και μερικά επιπλέον κιλά.

Με βάση κάποιες μελέτες, η πλειοψηφία των ανθρώπων τείνουν να παίρνουν επιπλέον βάρος κατά την περίοδο των διακοπών, που ξεκινά την εβδομάδα των Χριστουγέννων και τελειώνει με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού θεωρείται η κύρια αιτία για την αύξηση του βάρους, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και άσκησης.

Πολλοί τείνουν να παραμελούν το πρόγραμμα γυμναστικής τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν τις προπονήσεις τους. Να έχετε πάντα υπόψην σας ότι μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές και να παραμένετε σε φόρμα ταυτόχρονα. Αν θέλετε να παραμείνετε σε φόρμα κατά την περίοδο των γιορτών, ειδικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Φάτε κάτι πριν από μια έξοδό σας

Είναι καλύτερο να φάτε κάτι πριν βγείτε για ένα δείπνο ή ένα οικογενειακό τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπείτε πλέον στον πειρασμό να φάτε πολύ ή να το παρακάνετε με φαγητό κ γλυκό, αφού έχετε ήδη φάει. Η παράλειψη γευμάτων δεν είναι επίσης καλή ιδέα, γιατί θα αναγκαστείτε να φάτε περισσότερο αργότερα.

Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο

Είναι καλύτερο να ελέγξετε την κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών, καθώς προσθέτουν περισσότερες θερμίδες σε αυτές που έχετε ήδη φάει!

Να είστε δραστήριοι

Θα πρέπει να συνεχίσετε να εκτελείτε το πρόγραμμα γυμναστικής σας, όποτε είναι δυνατόν και, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, απλώς περπατήστε περισσότερο, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε κάποια απόσταση από το σπίτι ή απλώς χρησιμοποιήστε τις σκάλες!

Βγείτε από το σπίτι

Κάντε τις διακοπές οικογενειακή υπόθεση και προγραμματίστε υπαίθριες δραστηριότητες, όπου όλοι συμμετέχουν. Ακόμη και ένα παιχνίδι στο πάρκο θα κάψει αρκετές θερμίδες και θα διασκεδάσει τα παιδιά.

Δώστε προτεραιότητα στις προπονήσεις σας

Προσπαθήστε να κάνετε γυμναστική νωρίς το πρωί, ενώ όλοι οι άλλοι ακόμα κοιμούνται. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε και παρατηρήσεις όπως «έλα μωρέ, Είναι Χριστούγεννα…».

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Θα πρέπει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους άσκησης. Βάλτε στόχο τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα και θα είστε πολύ χαρούμενοι όταν θα το πετύχετε. Εάν προγραμματίσετε μία ώρα ή περισσότερο και δεν το πετύχετε, θα καταλήξετε μόνο να νιώθετε απογοητευμένοι…

Να περάσετε τέλεια

Φροντίστε, επίσης, να ορίσετε ρεαλιστικά σχέδια διατροφής! Το να προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε εντελώς από ορισμένα τρόφιμα θα σας κάνει να φάτε περισσότερο. Απολαύστε ελεύθερα τις λιχουδιές που πραγματικά αγαπάτε, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Πηγή: ygeiamou.gr