Επικαιρότητα:

6 φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα και θα ομορφύνουν τον χώρο σου

11 Απρ. 2024 - 15:53 | Χρήσιμες συμβουλές
6 φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα και θα ομορφύνουν τον χώρο σου

Τα φυτά έχουν διπλή αξία. Όχι μόνο δίνουν χρωματική ζωντάνια στη διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά οφελούν και την υγεία σου με πολλούς τρόπους. Μια από τις σημαντικότερες «λειτουργίες» τους είναι το φιλτράρισμα του αέρα από τους βλαβερούς ρύπους μέσα στην καθημερινότητα.

Όσο ωραία και ευεργετικά για την υγεία σου κι αν είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου, θέλουν αγάπη, φροντίδα και μπόλικη υπομονή. Και αυτή η τελαυταία δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Δεν είσαι άνθρωπος της υπομονής και εμείς δεν είμαστε εδώ για να σε κρίνουμε αλλά για να σε βοηθήσουμε να κάνεις τη σωστή επιλογή. Στην παρακάτω λίστα, λοιπόν, θα βρεις 6 φυτά που θα μεγαλώσουν χωρίς καν να το καταλάβεις.

Αν η υπομονή δεν είναι το πρόσον σου, αυτά τα 6 φυτά που μεγαλώνου γρήγορα είναι για σένα

Πόθος

Ο πόθος είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου, όσον αφορά την ανάπτυξή τους. Τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που μπερδεύονται με λευκούς, κίτρινους και πράσινους χρωματισμούς, αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα. Σύντομα ο πόθος σου θα χρειάζεται κάποιο κρεμαστό καλάθι ή κάποιο ψηλό ράφι, για να αναδείξει την ομορφιά του.

Κρασούλα ή jade plant

Συνήθως τα παχύφυτα δεν έχουν ταχεία ανάπτυξη. Κάτι που δεν συμβαίνει και στην περίπτωση της κρασούλας, εννοείται με τη σωστή φροντίδα που πρέπει να του παρέχεις. Τα παχιά, σαρκώδη του φύλλα με το ωοειδές σχήμα μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που όταν το φυτό αρχίζει να ωριμάζει, παίρνει σταδιακά το σχήμα μικρού δέντρου που θυμίζει bonsai. Η διάρκεια ζωής του είναι μεγάλη και η τύχη που μπορεί να σου φέρει ακόμα μεγαλύτερη.

Χλωρόφυτο

Το φυτό-αράχνη aka χλωρόφυτο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανθεκτικότερα και με γρήγορη ανάπτυξη φυτά εσωτερικού χώρου. Απόφυγε την επαφή του με άμεσο ηλιακό φως, πότιζέ το ελάχιστα και σε λίγο καιρό θα δεις το αραχνοειδές φύλλωμά του να επιμηκύνεται. Ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες.

Φίκος

Τα είδη του φίκου ποικίλλουν, είναι όλα εντυπωσιακά και το σημαντικότερο; Ταχείας ανάπτυξης. Διαλέγεις, λοιπόν, αυτό που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο και κάνεις τη δουλειά σου.

Αλόη

Ακόμα ένα παχύφυτο που θα σε εντυπωσιάσει με τη γρήγορη ανάπτυξή του. Αυτό το φαρμακευτικό φυτό που δοξάζεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες του διάφανου ζελέ που παράγεται από τους πυκνούς, σαρκώδεις μίσχους του, θέλει μόνο ένα φωτεινό σημείο και ελάχιστο πότισμα για να μεγαλώσει στο άψε σβήσε.

Σανσεβιέρια

Εάν υπάρχει κάποιο φυτό που ευδοκιμεί όσο το παραμελείς, τότε αυτό είναι η σανσεβιέρια, ή αλλιώς η γλώσσα της πεθεράς. Το παχύφυτο με καταγωγή από την Αφρική έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα. Το πότισμα επαναλαμβάνεται μία με δυο φορές τον μήνα, εφόσον το χώμα είναι τελείως στεγνό.

Πηγή: ladylike.gr