Επικαιρότητα:

3 Βιώσιμα καθαριστικά προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

23 Απρ. 2024 - 18:56 | Χρήσιμες συμβουλές
3 Βιώσιμα καθαριστικά προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Τα καθαριστικά προϊόντα συνήθως περιέχουν αρκετά χημικά που σε βάθος χρόνου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία. Επιπλέον δεν είναι καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον και κοστίζουν ακριβά.

Μια πολύ καλή λύση για να μη βάζετε την υγεία σας σε κίνδυνο και που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα βοηθώντας παράλληλα τον πλανήτη είναι να φτιάξετε τα δικά σας με πολύ πιο αγνά συστατικά που προσφέρουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω 3 βιώσιμα καθαριστικά για το σπίτι και πώς να τα φτιάξετε:

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Διώξτε τα μικρόβια από τα δάπεδα και τις επιφάνειες με πολύ λίγα υλικά. Θα χρειαστείτε: ¼ φλιτζάνι ξίδι, ¾ φλιτζάνι νερό, ένα μπουκάλι σπρέι και ένα αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας, αν επιθυμείτε να έχει το καθαριστικό σας διακριτικό άρωμα. Ένας άλλος λόγος που είναι καλό να προσθέσετε αιθέριο έλαιο είναι γιατί θα εξουδετερώσει την έντονη μυρωδιά που έχει το ξίδι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φλούδες εσπεριδοειδών για να βελτιώσετε το άρωμά του.

Απολυμαντικό

Τα περισσότερα απολυμαντικά προϊόντα είναι καυστικά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για κατοικίδια ή παιδιά. Για να καθαρίσετε σε βάθος το μπάνιο και την κουζίνα σας, υπάρχει μια άλλη «συνταγή». Σε ένα μπουκάλι με σπρέι, προσθέστε ½ φλιτζάνι οξυζενέ (έχει αντιμικροβιακή δράση) και ½ φλιτζάνι νερό. Πριν το χρησιμοποιήσετε φορέστε γάντια. Μόλις ψεκάσετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, αφήστε το δράσει για 2 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί.

Εκμεταλλευτείτε τις «μαγικές» ιδιότητες της μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα δεν κάνει «θαύματα» μόνο στο μαγείρεμα αλλά είναι εξαιρετική και για τον καθαρισμό του σπιτιού. Αναμείξτε τη με νερό για να σχηματίσετε μια πάστρα και τρίψτε τον νεροχύτη ή την μπανιέρα σας. Μέσα σε λίγα λεπτά θα τα δείτε να αστράφτουν!

Μπορείτε ακόμη και να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας. Ρίξτε μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, προσθέστε ξίδι, αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Πηγή: spirossoulis.com