Οι ψητές πατάτες είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό, αλλά το να πετύχετε την τέλεια τραγανή υφή μπορεί να αποτελεί πρόκληση. Ο σεφ Martin Senders αποκαλύπτει την απλή συνταγή του, για να φτιάξετε πεντανόστιμες και τραγανές ψητές πατάτες στο air fryer, εξασφαλίζοντας τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά, σε μόλις 45 λεπτά.
Πολλές συνταγές για ψητές πατάτες στο φούρνο απαιτούν πολύ χρόνο, αλλά το air fryer προσφέρει μια γρήγορη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση με ακαταμάχητη γεύση. Ο Martin Senders μοιράζεται τα μυστικά του για λαχταριστές και τραγανές ψητές πατάτες στο air fryer.
Υλικά για τη συνταγή
Για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες, θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις γευστικές σας προτιμήσεις:
1.4 κιλά αμυλούχες πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
100 γρ. λίπος βοείου κρέατος ή πάπιας
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Φρέσκο δεντρολίβανο (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες στα τέσσερα.
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν αφράτες εξωτερικά. Προσοχή: Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και αλάτι στο νερό που βράζει. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για την τραγανή υφή.
Ενώ οι πατάτες βράζουν, σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε το λίπος της επιλογής σας (βοείου κρέατος ή πάπιας), τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι οι σκόνες να ροδίσουν ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Μόλις οι πατάτες βράσουν, σουρώστε τις καλά. Μην τις ξεπλύνετε με νερό. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για δύο λεπτά. Αυτό το βήμα είναι το κλειδί για τραγανές πατάτες, καθώς το ξέπλυμα τις κάνει μαλακές.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τις με το αρωματισμένο λίπος και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι πατάτες.
Ψήσιμο στο Air Fryer (Φάση 1η): Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του Airfryer. Ψήστε στους 180°C (350°F) για 16 λεπτά, κουνώντας το καλάθι μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Ψήσιμο στο Air Fryer (Φάση 2): Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 190°C (375°F) και ψήστε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, απλώστε τις σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε τις να σταθούν για ένα λεπτό.
Πασπαλίστε με φρέσκο δεντρολίβανο και είναι έτοιμες να σερβιριστούν.