Επικαιρότητα:

Να τι χρειάζεται να ξέρετε για το άρωμα και τη διάρκεια που έχει πάνω σας

08 Ιουν. 2021 - 11:10 | Γυναίκα
Να τι χρειάζεται να ξέρετε για το άρωμα και τη διάρκεια που έχει πάνω σας

Σας έχει συμβεί να δοκιμάσετε το ίδιο άρωμα με μια φίλη σας και σε εκείνη να αφήνει μια φρεσκάδα κι εσάς όχι κάτι τόσο ευχάριστο;

Για όλα τα ωραία και παράξενα που αφήνει κάθε άρωμα στην επιδερμίδα ευθύνεται το ph της. Ανάλογα με τον κάθε τύπο επιδερμίδας (ξηρή, μικτή, κανονική ή λιπαρή), αλλάζει επιπλέον όχι μόνο η διάρκεια ενός αρώματος, αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τις νότες του.

Στο μεταξύ, το πώς αντιδρά το κάθε άρωμα με την κάθε επιδερμίδα εξαρτάται κι από μερικά ακόμη: Ενυδάτωση, διατροφή, θερμοκρασία.

 Όσο περισσότερο ενυδατώνετε την επιδερμίδα, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα’χει το άρωμά σας. Συνιστάται εδώ να πίνετε τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα, προκειμένου να διατηρείτε την ενυδάτωσή σας εκ των έσω. Επιπλέον, όταν ψεκάζετε το άρωμα σε ενυδατωμένη επιδερμίδα αυτό διαρκεί πολύ περισσότερο.


Οι τροφές που καταναλώνετε επηρεάζει την εσάνς που αφήνει τελικά η επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, η κατανάλωση κρέατος ή κρεμμυδιών σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει το ph της επιδερμίδας σας.


Ανάλογα με την εποχή και το κλίμα της περιοχής που βρίσκεστε θα διαπιστώσετε πως το άρωμα σας δεν έχει την ίδια ένταση. Και κάθε άρωμα αλλάζει όπως και κάθε εποχή. Ένα άρωμα δεν είναι ίδιο το καλοκαίρι και αντιδρά οπωσδήποτε διαφορετικά στην επιδερμίδα ανάλογα με τις θερμοκρασίες της.


Πως θα επιλέξετε το ιδανικό άρωμα
Υπάρχουν μικρά tips προκειμένου να σας διευκολύνουν να επιλέξετε άρωμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Φυσικά όπως όλα, το άρωμα είναι θέμα προσωπικού γούστου αλλά και αρκετών… δοκιμών. Πειραματιστείτε με διάφορες νότες, προκειμένου να καταλήξετε σε εκείνο που σας αρέσει, αλλά και σας ταιριάζει περισσότερο.

Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, δοκιμάστε αρώματα καθαρά, ανάλαφρα και δροσερά, με νότες πούδρας ή με εσπεριδοειδή.

Αν είστε πιο μελαχρινή επιδερμίδα, έχετε τη δυνατότητα να υιοθετήσετε πολλά αρώματα, αλλά αυτά με βάση την βανίλια θα ταιριάζουν φίνα.

Αν η επιδερμίδα σας είναι μικτή ή λιπαρή, τότε επενδύστε σ’ ένα άρωμα με εσάνς κίτρου που δίνει την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, μπορείτε να επιλέγετε ακόμη και πιο έντονα αρώματα, καθώς αυτός ο τύπος επιδερμίδας δεν ευνοεί τη μεγάλη διάρκεια, οπότε ιδανικά εδώ είναι τα ανατολίτικα, αλλά και τα πιο ξυλώδη.