Τι να κάνετε όταν τα μαλλιά φριζάρουν λόγω στατικού ηλεκτρισμού

19 Δεκ. 2021 - 18:37 | Γυναίκα
Τι να κάνετε όταν τα μαλλιά φριζάρουν λόγω στατικού ηλεκτρισμού

Έφτασε αυτή η εποχή που το αγαπημένο πουλόβερ και ο ζεστός σκούφος δημιουργούν μια κατάσταση με φριζαρισμένα μαλλιά, που πετάνε (κοινώς ηλεκτρίζονται) και δεν στρώνουν εύκολα.

Για την ιστορία, όταν η θερμοκρασία πέφτει και ο αέρας στην ατμόσφαιρα γίνεται ξηρός, η τρίχα, και δε αυτή που είναι λεπτή και κυρίως αδύναμη, χάνει τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια, με αποτέλεσμα τα θετικά πρωτόνια να αρχίζουν να απωθούν το ένα το άλλο, κάνοντας τα μαλλιά να πετάνε!

O στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά επιδεινώνεται στην έλλειψη υγρασίας τόσο στον αέρα, όσο και στην τρίχα. Οι ειδικοί λένε ότι όταν η τρίχα είναι ξηρή έλκει ευκολότερα ηλεκτρικά φορτία από ό,τι η ενυδατωμένη.

Για να προλάβετε τη δημιουργία του στατικού ηλεκτρισμού στα μαλλιά επιλέξτε αρχικά ένα ενυδατικό σαμπουάν, αποφύγετε το καυτό νερό όταν τα ξεπλένετε και χρησιμοποιήστε όταν είναι απαραίτητο ένα leave-in conditioner, που προσφέρει ενισχυμένη προστασία μέσα σε μια κρύα ημέρα.

 Αν παρ’ όλα αυτά ο στατικός ηλεκτρισμός επιμένει δοκιμάστε να ψεκάσετε και τη βούρτσα σας με μια ανάλαφρη λακ, πριν χτενίσετε απαλά.

Πηγή: instyle.gr