Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας μετά τα 35-40 & πώς αντιμετωπίζονται – Συμβουλές αντιγήρανσης

19 Φεβ. 2022 - 07:17 | Γυναίκα
Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας μετά τα 35-40 & πώς αντιμετωπίζονται – Συμβουλές αντιγήρανσης

Με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, το δέρμα και την εμφάνιση των γυναικών μετά τα 35-40 ασχολείται σήμερα η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», προτείνοντας λύσεις. Για το θέμα μίλησαν οι κ.κ. Βάσω Γουλιελμάκη, ηθοποιός και Μαρία Ψωμά, ιατρός – βιοπαθολόγος.
«Πάντα σε εμένα τα πράγματα άλλαζαν αργότερα από την ηλικία που είχα. Μια δεκαετία μετά. Οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες στην αρχή, σε ταράζουν λίγο, αλλά μετά από μια βδομάδα το έχεις συνηθίσει. Η πρώτη αλλαγή που με ταρακούνησε ήταν μετά την εγκυμοσύνη η κοιλίτσα που μένει. Είχα πάντα μια κοιλιά πολύ αθλητική, και έφυγαν οι κοιλιακοί, έφυγαν τα πάντα. Το να έχεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου βοηθάει πολύ», σημείωσε η Βάσω Γουλιελμάκη.

«Είναι σημαντικό να παίρνουμε χαλαρά και την εμμηνόπαυση και την προεμμηνόπαυση. Αλλάζει πρώτα το βάρος, μετά αρχίζει το πρόβλημα με την οστεοπόρωση, έχουμε αύξηση βάρους στην κοιλιά και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά», εξήγησε η κ. Ψωμά.

«Τα κιλά που ήρθαν και έμειναν δεν έκανα ποτέ προσπάθεια να φύγουν. Ήταν κάτι που ήρθε σταδιακά, σιγά – σιγά, δεν είναι κάτι που με ενοχλεί στην εικόνα μου», είπε η όμορφη ηθοποιός.

«Είναι σημαντικό να αυξήσουν την κίνηση οι γυναίκες άνω των 40. Καλό θα ήταν να προσέχουν τις θερμίδες λίγο περισσότερο. Μετά τα 40 έχουμε πιο αργή πέψη. Εκεί πρέπει οι γυναίκες να προσέξουν πολύ το αλάτι, να πίνουν πολύ νερό, και να αποφεύγουν το αλκοόλ όσο μπορούν», τόνισε η κ. Ψωμά, προσθέτοντας ότι «Θα πρέπει οι γυναίκες άνω των 40 να κάνουν άσκηση με βάρη, για να διατηρήσουν το μυικό τους ιστό».

«Το νερό είναι πολύ βασικό για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και μεγαλώνοντας είναι ακόμα πιο σημαντικό, και για το δέρμα. Είναι σημαντική η καλή ενυδάτωση, θέλει μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά, ωμούς ξηρούς καρπούς» είπε ακόμα η κ. Ψωμά.