Επικαιρότητα:

Γιατί το 50% των γυναικών δεν έχει πια όρεξη για σeξ;

26 Φεβ. 2022 - 08:03 | Γυναίκα
Γιατί το 50% των γυναικών δεν έχει πια όρεξη για σeξ;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Βρετανία μεταξύ 12.132 εθελοντών, αποδείχτηκε ότι το 1/2 των γυναικών που συμμετείχαν, έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σeξ. Οι ηλικίες που μελετήθηκαν ήταν μεταξύ 16-74 ετών και οι ερωτήσεις που τους έγιναν αφορούσαν τη λίμπιντο και την επιθυμία για το σeξ.
Πιο συγεκεκριμένα, οι γυναίκες που συμμετείχαν ως δείγμα, ρωτήθηκαν για το αν είχαν κάποια εμπειρία με σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή κάποια εμπειρία εξαναγκαστικής συνεύρεσης, καθώς και το αν απολάμβαναν σωματικά την εpωτική πράξη.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο BMC Public Health, αποκάλυψαν ότι το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν σeξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν μόλις στο 15%. Επιπλέον, οι γυναίκες αποκάλυψαν ότι διεγείρονται δύσκολα εpωτικά, όπως και το ότι φτάνουν δύσκολα σε οpγασμό και ότι δεν απολαμβάνουν την πράξη, ενώ το 46,5% αυτών θεωρήθηκαν ότι είχαν «κακή σeξουαλική υγεία», γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχαν καλές συναισθηματικές εμπειρίες, αλλά είχαν και σωματικά προβλήματα και ασθένειες.

Αντίθετα, για τους άντρες αυτό το πόσοστο έφτανες μόνο το 17%, ενώ όσοι ανήκαν στην κατηγορία του «χαμηλού ενδιαφέροντος» για το σeξ, η οποία έφτασε το 80% του δείγματος, ήταν παντρεμένοι ή ζούσαν με το ταίρι τους.

Ακόμα, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες  ήταν αυτές που ήθελαν λιγότερο το σeξ ή δεν το απολαύσαν, καθώς και ότι πιέστηκαν για να το κάνουν. Από την άλλη μεριά, οι άντρες ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν περισσότερο για το αν θα κολλήσουν κάποιο νόσημα και ήταν λιγότεροι αγχωμένοι και ανικανοποίητοι.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, με επικεφαλής αυτής της έρευνας τη Δρ. Alison Parkes, πολλές αντίστοιχες μελέτες έχουν δείξει ότι η απώλεια εpωτικής επιθυμίας είναι το πιο συχνό σeξουαλικό πρόβλημα των γυναικών και έχει συνδεθεί με τη χαμηλή συναισθηματική σύνδεση και την δύσκολη επικοινωνία γύρω από το σeξ. Ταυτόχρονα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με κακή σeξουαλική υγεία έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι ξεκίνησαν να κάνουν σeξ πριν τα 16 χρόνια τους, ενώ έχουν βιώσει κατάθλιψη και έχουν πέσει στην κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.