4 πασίγνωστες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τους αγώνες τους με την υπογονιμότητα

29 Απρ. 2023 - 18:15 | Γυναίκα
4 πασίγνωστες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τους αγώνες τους με την υπογονιμότητα

   
 
Η υπογονιμότητα αφορά το 10-15% των ζευγαριών και κάποιες πολύ διάσημες γυναίκες, όωπς η Μισέλ Ομπάμα, η Σάρα Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Τάιρα Μπανκς και η Κιμ Καρντάσιαν έχουν μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνεις που έχουν δώσει για την απόκτηση παιδιού.

4 πασίγνωστες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τους αγώνες τους με την υπογονιμότητα
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

 
 Η πρωταγωνίστρια του «Sex and The City», Sarah Jessica Parker, γέννησε το πρώτο της παιδί James Wilkie το 2002, αλλά όταν σχεδίαζαν το δεύτερο τους, η ηθοποιός και ο σύζυγός της Matthew Broderick «προσπάθησαν και προσπάθησαν και προσπάθησαν και προσπάθησαν να μείνει έγκυος, αλλά απλά δεν γινόταν, με τον συμβατικό τρόπο», είχε πει στη Vogue.

Το ζευγάρι κατέφυγε στη λύση της παρένθετης μητέρας και το 2009 απέκτησαν τα δίδυμα κορίτσια Marion και Tabitha. Μέχρι τη γέννηση τους, η Parker ένιωθε απογοητευμένη που δεν μπορούσε να συλλάβε

 
Μισέλ Ομπάμα 

Στα απομνημονεύματά της «Becoming» το 2018, η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα είπε ότι η ίδια και ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση για να συλλάβουν τις κόρες Σάσα, 20 ετών και Μάλια, 23 ετών. «Προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε παιδί και δεν πήγαινε καλά», έγραψε. «Είχαμε ένα τεστ εγκυμοσύνης που βγήκε θετικό, κάτι που μας έκανε να ξεχάσουμε κάθε ανησυχία και λιποθυμούσαμε από χαρά, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα είχα μια αποβολή, που μείωσε την όποια αισιοδοξία νιώσαμε».

Τάιρα Μπανκς

 Η Tyra Banks και ο σύντροφός της Erik Asla απέκτησαν με παρένθετη μητέρα τον γιο τους York το 2016. «Νομίζω ότι είμαι τυχερή. Έκανα για περίπου ενάμιση χρόνο προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και μερικές γυναίκες το κάνουν για χρόνια και χρόνια και χρόνια», είχε πει.
«Δυστυχώς, δεν έχω κατεψυγμένα έμβρυα και θα ήθελα τρία παιδιά. Νομίζω ότι πιθανότατα θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά απλώς πιστεύω ότι δεν θα ήταν υγιές για το σώμα μου γιατί έχω πλέον όλο και λιγότερα ωάρια κάθε μήνα. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη”

Κιμ Καρντάσιαν 

Η Kim Kardashian χρησιμοποίησε θεραπείες γονιμότητας για να συλλάβει τέσσερα από τα παιδιά της. Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε προεκλαμψία, ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, την North. Κατά τη διάρκεια του τοκετού της North, ο οποίος ήταν σχεδόν έξι εβδομάδες νωρίτερα, η Kardashian παρουσίασε επίσης διεισδυτικού πλακούντα, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση όταν ο πλακούντας παραμένει μέσα στη μήτρα.

Εκείνη την εποχή, η Kardashian και ο τότε σύζυγός της Kanye West, ήθελαν περισσότερα παιδιά, έτσι κατέψυξε τα ωάρια της και έμεινε έγκυος στον γιο τους Saint, ο οποίος γεννήθηκε το 2015. Ωστόσο, και ο δεύτερος τοκετός ήταν επίσης περίπλοκος και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Τα άλλα δύο της παιδιά, Chicago και Psalm, γεννήθηκαν το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, από παρένθετες μητέρες.

Με πληροφορίες από today.com