Επικαιρότητα:

Ποια είναι τα σημαντικότερα συμπληρώματα διατροφής;

26 Φεβ. 2015 - 09:38 | Υγεία

Ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας και με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων θα είστε ο καλύτερος σας εαυτός, σε φυσική κατάσταση, υγεία και διάθεση.

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν καταφέρνουν να τρέφονται σωστά, αλλά έχουν κι αυτοί ανάγκη (όπως όλοι) από ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, ένα δυνατό σκελετό, ένα λειτουργικό πεπτικό και ένα επαγρυπνούν νευρικό σύστημα.

Ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας και με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων θα είστε ο καλύτερος σας εαυτός, σε φυσική κατάσταση, υγεία και διάθεση.

 Βιταμίνη D

Όσο περνάνε τα χρόνια παρατηρείται διαρροή ασβεστίου από τα οστά, κατάσταση η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση της οστεοαρθρίτιδας και οστεοπόρωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμη η κατανάλωση συμπληρώματος διατροφής βιταμίνης D, καθώς η D ενισχύει στην απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για σκελετικά προβλήματα. Η D ακόμα, αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου στο παχύ έντερο, κατάθλιψης και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού.

 Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι η πρώτη επιλογή, όταν εμφανίζονται οι πρώτες ιώσεις του χειμώνα, αλλά οι πιο έξυπνοι από όλους είναι οι προνοητικοί, που παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η C ενισχύει το ανοσοποιητικό, το οποίο το χρειαζόμαστε δυνατό όλο το χρόνο, αντιμετωπίζει τις φλεγμονές και συμβάλλει στη συνολική αντιμετώπιση του άγχους.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο στηρίζει την υγεία των οστών, του νευρικού συστήματος, τη σωστή λειτουργία του εντέρου, προσφέρει σε έναν καλό ύπνο και ενισχύει την καλή διάθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως το μαγνήσιο είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που βρίσκονται σε έλλειψη στο σώμα, όταν διανύει περίοδο στρες, γι’ αυτό και δεδομένης της σύγχρονης καθημερινότητας είναι ένα από τα πρώτα συμπληρώματα, που μπορείτε να πάρετε για την καλύτερη διαχείριση του άγχους.

 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα Ωμέγα-3 αποτρέπουν την εμφάνιση φλεγμονών, μειώνουν το ρίσκο καρδιαγγειακών προβλημάτων, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και στηρίζουν την ισορροπημένη ορμονική υγεία. Προτιμάτε καλύτερα φυτικής προέλευσης συμπλήρωμα λιπαρών οξέων, όπως είναι τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά εξασφαλίζουν τα ισορροπημένα επίπεδα των βακτηρίων του στομάχου, των οποίων η παρουσία είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, αλλά και τη συνολική διάθεση του ατόμου. Επιπλέον, σχετικές έρευνες, έχουν δείξει σύνδεση των καλών βακτηρίων του στομάχου με τη διατήρηση ενός σωστού βάρους και τα χαμηλά επίπεδα παχυσαρκίας.  Τα προβιοτικά ακόμα βοηθούν στην ανακούφιση από τα πεπτικά συμπτώματα, όπως είναι ο πόνος, τα αέρια, το πρήξιμο και η δυσκοιλιότητα, ενισχύοντας την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων, αλλά και τη διάσπαση και επεξεργασία των τροφών.

 Πεπτικά ένζυμα

Για πολλούς και ποικίλους λόγους, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πεπτική τους λειτουργία, είτε οι αιτίες για αυτό είναι το στρες, το φορτωμένο πρόγραμμα, είτε η κακή διατροφή ή κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα πεπτικά ένζυμα μπορούν να είναι φανούν άκρως βοηθητικά, καθώς συνδράμουν στη σωστή διάσπαση των τροφών και την επαρκή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε ένζυμα όπως είναι τα ωμά λαχανικά και φρούτα και ένα σχετικό συμπλήρωμα διατροφής, που θα βοηθήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα όποια θέματα.

Ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας και με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων θα είστε ο καλύτερος σας εαυτός, σε φυσική κατάσταση, υγεία και διάθεση.