Πατατόπιτα με φέτα!Θα ξετρελαθείτε!

29 Ιουν. 2015 - 09:37 | Συνταγές

Συστατικά

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

ξύδι

νερό

Για τη γέμιση

5 μεγάλες πατάτες

1 αυγό

100 γρ. αγελαδινή φέτα

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος

245 γρ. γάλα

ελαιόλαδο για άλειμμα

σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Βράζουμε τις πατάτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να φύγει η υγρασία.

Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι, λίγο ξύδι, και νερό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.

Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 27 εκ. με λάδι.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι.

Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.

Βάζουμε το μισό μίγμα.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.

Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.

Το αλείφουμε και αυτό με λάδι και βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.

Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ομοίως με τα προηγούμενα.

Πιάνουμε και τα τρία φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί.

Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βάζουμε την πίτα στο φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την ραντίζουμε με νερό (αυτό βοηθά το φύλλο να μαλακώσει)