Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει η γυναίκα παιδί

20 Ιουν. 2016 - 14:32 | Γυναίκα
Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνει η γυναίκα παιδί

Οι γυναίκες σήμερα είναι εξίσου όμορφες στα 20, στα 30 και στα 40, αφού έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές μεθόδους περιποίησης, από τις αντιγηραντικές κρέμες μέχρι το μπότοξ.

Ωστόσο, η γυναικολόγος και ειδικός σε θέματα γονιμότητας Δρ Τζίλιαν Λόκγουντ επισημαίνει ότι όσο νέα κι αν φαίνεται εξωτερικά μια γυναίκα, δεν μπορεί να κάνει μπότοξ στις ωοθήκες της!

Η Λόκγουντ θεωρεί ότι η καλύτερη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα είναι γύρω στα 25, όταν η γονιμότητά της είναι αρκετά αυξημένη και ο κίνδυνος αποβολής και γενετικών διαταραχών αρκετά μικρός.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Επιστημών του Τσέλτεναμ, σε ομιλία με τίτλο «Η Ωρολογιακή Βόμβα της Γονιμότητας», η Λόκγουντ ανέφερε ότι οι πιέσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα (σπουδές, καριέρα κ.λπ.) πολλές φορές την αναγκάζουν να καθυστερήσει τη μητρότητα.

«Αρκετές γυναίκες που μόλις έχουν μπει στα 40 πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα παιδί χωρίς δυσκολία ή καθυστέρηση επειδή μοιάζουν και νιώθουν νέες» αναφέρει η ειδικός «όμως διαπιστώνουν στην πορεία ότι οι πιθανότητες να επιτύχουν τη σύλληψη με φυσικό τρόπο είναι περίπου 5%, ενώ οι πιθανότητες αποβολής περίπου 40%».

«Η γυναίκα λοιπόν είναι λαμπερή και νέα εξωτερικά, όμως οι ωοθήκες της γνωρίζουν τι γράφει το πιστοποιητικό γέννησής τους!»