Κέτσαπ σπιτική

17 Σεπ. 2016 - 17:52 | Συνταγές
Κέτσαπ σπιτική

Η τέλεια κέτσαπ φτιαγμένη από τα χεράκια σας! Η καλύτερη εποχή για να την φτιάξετε, είναι φυσικά το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους.

Υλικά

12 ώριµες ντοµάτες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες

3 µεγάλα ξερά κρεµµύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας αλάτι

4 – 5 κόκκοι µαύρου πιπεριού

100 ml ξίδι από λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

¼ κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

1 κουτ. σούπας µουστάρδα απαλή

¼ κουτ. γλυκού µοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση 

Κόβω τις ξεφλουδισμένες ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τις ντοµάτες και µαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.

Πολτοποιώ τις ντοµάτες, µαζί µε το ελαιόλαδο, στο µύλο των λαχανικών (ή στο µούλτι) και ρίχνω τον πολτό µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά σε µια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 3 – 4 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά, µέχρι η κέτσαπ να δέσει και να πήξει. Βάζω την κέτσαπ όσο είναι ακόµα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν µε καπάκι ή σε βάζα και κλείνω καλά. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 µήνα.