Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)

05 Νοε 2016 - 07:27 | Συνταγές
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)

Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου ιδιαίτερα χορταστική. Σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί.


Υλικά   
    200 γρ. χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο, κομμένο σε φετούλες
    1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
    2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλους κύβους
    2 μέτριες πατάτες βραστές, κομμένες σε μεγάλους κύβους
    8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
    1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
    1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
    1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
    4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα μέσα στο οποίο έχω διαλύσει το κορν φλάουρ. Προσθέτω τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά. Βάζω μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνω και αφήνω για 5 λεπτά να σοταριστούν. Κατόπιν, αφαιρώ από το τηγάνι τα λαχανικά και βάζω το λουκάνικο. Το ροδίζω και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Επαναφέρω στο τηγάνι τα λαχανικά και τέλος ρίχνω το μίγμα των αυγών.
Αφήνω την φρουτάλια σε μέτρια φωτιά να σφίξει η κάτω πλευρά που εφάπτεται στο τηγάνι και αμέσως μετά μεταφέρω το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και το πάνω μέρος.
Αποσύρω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως.