Πατάτες γεμιστές με αβγό και μπέικον

Πατάτες γεμιστές με αβγό και μπέικον

 Υλικά

2 πατάτες μεγάλες, καλά πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα τους

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

150γρ. κασέρι τριμμένο

4 αβγά μεγάλα

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό χοντροκομμένο

μπούκοβο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το κρατάτε στην άκρη.

Κόβετε τις πατάτες στη μέση και βγάζετε τη σάρκα από κάθε μισό πατάτας, ώστε να δημιουργήσετε μια μεγάλη λακκούβα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί με τη μισή ποσότητα μπέικον. Βάζετε τις πατάτες σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, μοιράζετε μέσα το μίγμα του τυριού και τις ραντίζετε με ελαιόλαδο.

Σπάτε ένα ένα τα αβγά σε μπολ και βάζετε από ένα πάνω σε κάθε πατάτα. Πασπαλίζετε με όσο μίγμα τυριού περίσσεψε, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο για 18-20 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας τις πατάτες με το υπόλοιπο μπέικον, μαϊντανό και μπούκοβο.

Το διαβάσαμε στο olivemagazine


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: