Τι τρώμε σήμερα - Φασολάδα η παραδοσιακή

Ζεστή και ωραία χυλωμένη, συνοδευόμενη στο τραπέζι από ρέγκα καπνιστή- ή και σκέτη με ένα καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες- είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα του χειμώνα! Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:25′ Χρόνος αναμονής:12 ώρες Υλικά 350γρ. φασόλια μέτρια 2...

περισσότερα

Πατάτες γεμιστές με αβγό και μπέικον

 Υλικά 2 πατάτες μεγάλες, καλά πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα τους 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 150γρ. κασέρι τριμμένο 4 αβγά μεγάλα λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα μαϊντανό χοντροκομμένο μπούκοβο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και...

περισσότερα

Ρολά από στήθος γαλοπούλας γεμιστά με χοιρινό κιμά και σάλτσα σύκου

 Υλικά Για τα ρολά 2 στήθη γαλοπούλας, φιλέτο, 800γρ. συνολικά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα ανοίξει στη μέση σαν βιβλίο και να τα χτυπήσει καλά για να λεπτύνουν και να πλατύνουν) 300ml κρασί λευκό ξηρό 400ml ζωμό κότας...

περισσότερα

Γκοφρέτες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Τα κρακεράκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε αλμυρά, γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται όλη η επιτυχία αυτών των γκοφρετών!!  Συστατικά 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive 250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε κύβους 220 γρ. καστανή ζάχαρη 120 γρ. γάλα 65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 180 γρ. σκούρα...

περισσότερα

Βασιλόπιτα καρυδάτη

Νέος χρόνος χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται, γι΄ αυτό φτιάξτε με τα χεράκια σας την καρυδάτη  Βασιλόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Υλικά Συνταγής 250 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά 2 πορτοκάλια (χυμός) 2 πορτοκάλια (ξύσμα) 1/2 κ.γλ. σόδα...

περισσότερα

Γαλοπούλα με γλάσο από μαρμελάδα πορτοκάλι

Εντυπωσιακή η ολόκληρη γαλοπούλα με γέμιση, αλλά αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να την ετοιμάσετε, φτιάξτε αυτό το ζουμερό στήθος γαλοπούλας γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Από τις καλύτερες συνταγές για γιορτινά τραπέζια! Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:1:10′ Έτοιμο σε:1:30′ Υλικά Για...

περισσότερα

Βασιλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Βασιλόπιτα μου, που τη λατρεύω, πέρασε από γιαγιά σε μαμά και από εκεί στα χέρια μου, για να την μοιραστώ μαζί σας. Συνταγή πραγματικά μοναδική, αξεπέραστη στη γεύση και με σεβασμό στην παράδοση, που για...

περισσότερα

Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα Θεσπρωτίας

Η τέχνη του ψημένου φύλλου είναι χαρακτηριστική στις κρεατόπιτες της Ηπείρου. Μ’ αυτό τον τρόπο απορροφάται καλύτερα ο ζωμός του κρέατος και η πίτα παίρνει μια ξεχωριστή γεύση. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του...

περισσότερα

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μερέντα

 Υλικά: 4 αυγά 125 γρ. ζάχαρη 75 γρ. αλεύρι 30 γρ. βούτυρο 100 ml σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά με 60 γρ. ζάχαρη και 100 ml νερό και  λίγη υγρή βανίλια στο τέλος   Γλάσο 120 γρ. τυρί κρέμα 120 γρ. βούτυρο 2 φλ. ζάχαρη άχνη...

περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά Συνταγής 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα 1 κ.σ. βούτυρο 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ. γάλα 2 αβγά μπόλικο πιπέρι 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο 300 γρ. ζαμπόν απο 250 γρ. φετα κασέρι κεφαλογραβιέρα διάλυμα αβγού λίγο μαύρο σουσάμι Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά, βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και αφήνουμε να...

περισσότερα

Ιταλικό γλυκό: Κορμός τιραμισού. Μια ακόμα τέλεια χριστουγεννιάτικη συνταγή

Ιταλικό γλυκό: Κορμός τιραμισούΑπαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - ΜέτριαΥλικάΓια 4-6 άτομα500 γραμμάρια μασκαρπόνε200 γραμμάρια ζάχαρη6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους9 μπισκότα σαβαγιάρ150 γραμμάρια κακάο σκόνη250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς...

περισσότερα

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά Συνταγής 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους 1 φλ. ελαιόλαδο 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μουστάρδα 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τις...

περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ›› Συνολικά: 352 | Εμφάνιση: